Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ситуація з електроенергією у всіх закладах різна, — головний освітянин Львова

Начальник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк розповів про ситуацію з відключенням світла й опалення в школах і дитячих садочках Львівської міської територіальної громади, передає ЛМР.
Фото ЛМР

Андрій Закалюк пояснює, що коли в навчальних закладах зникає електроенергія, заживити світлом всю школу, харчоблок, комп’ютери й прилади просто неможливо.

"Для цього потрібні генератори надзвичайно великої потужності.

Інше питання – це опалення. Більшість шкіл підключені до тепломережі міста. Відповідно, коли на велику кількість часу виключається світло, котельні теж не мають енергії й тепло не подається. Навчальні заклади не є повністю незалежні, тому не можуть під'єднати генератор і забезпечити себе теплом. Опалення подається з котелень, з ТЕЦ.

Ситуація з електроенергією у всіх закладах різна. Просимо всіх з розумінням ставитись до цього, тепліше одягати дітей, коли є така потреба, бо все ж таки наш пріоритет – якісна освіта дітей", – каже він.

Андрій Закалюк наголошує, що кожен навчальний заклад міста має генератор, значну частину яких забезпечили благодійники.

"Вони [генератори] призначені для форс-мажорних обставин: світло в укриттях, заживлення інтернету, щоб діти могли зв’язатися з батьками. Також наші навчальні заклади є в другій черзі пунктів незламності, то в таких випадках генератори будуть використовувати для потреб мешканців (зарядки телефонів, нагрівання їжі тощо)", – розповідає начальник управління освіти.


 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ