Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ситуація з МАФами – це комплексна проблема наведення порядку у Львові – Остап Процик

«Львівська міська рада відстоює позицію наведення порядку в торгівлі тютюновим та алкогольними виробами. В ситуації, яка склалась на сьогодні, деякі депутатські групи разом з деякими підприємцями підтримують продаж неякісного алкоголю на розлив та тютюнових виробів в МАФах». Про це заявив начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин Львівської міської ради Остап Процик, -- повідомляє прес-служба мерії.
За його словами, 70 % мешканців Львова виступають категорично проти тих умов, в яких сьогодні перебувають МАФи, а саме – антисанітарія, торгівля алкоголем і тютюном біля шкіл.
«Позиція міської ради – однозначна. Право на існування мають лише ті МАФи, які є затверджені в схемі розташування. Вони безперечно мають право на існування. Ситуація, що склалась на сьогодні біля стін Ратуші, є незрозумілою. Підприємці пікетують проти непідписання ухвали по МАФах. Але ухвала була підписана ще декілька днів тому. А чому організатори акції не повідомили про це людей, створили незрозумілу ситуацію – питання лише до них. Ситуація з МАФами - не лише питання про підписання чи непідписання, а комплексна проблема наведення порядку у Львові. У місті йде дуже сильне лобіювання цього питання. Міська влада пробує навести лад в цьому. Це дається дуже непросто», -- каже Процик.
За інформацією прес-служби мерії, мешканці Львова виступають проти малих архітектурних форм. Такі дані соціологічного дослідження, яке проводили фахівці кафедри соціології Львівського національного університету ім.. Івана Франка. Вибірка – 1200 респондентів. Метод дослідження – формалізоване інтерв’ю. Опитування проводили у всіх районах міста протягом останніх декількох тижнів. Так, 43,8% респондентів вважають, що у Львові треба зменшити кількість МАФів, 15 % мешканців байдуже ставляться до цієї проблеми. Висловилися львів’яни і щодо продукції, яку реалізовують у кіосках. 96% мешканців вважають, що це мають бути газети, журнали, проїзні квитки, ще 82% хочуть купувати тут квіти, а 74,6% - сувеніри.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ