Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тарута: Маріуполь – головне місто в операції "новоросія"

Народний депутат України Сергій Тарута у програмі "Рандеву" на "5 каналі" розповів, як влада за допомоги бізнесмена Рината Ахметова намагалась домовитись із бойовиками на початку заворушень на Донбасі у 2014 році.

"Ви ж розумієте, що таке операція Російської Федерації. Це вже Росія робила операцію. Раніше були дійсно ті, хто були загрозою для Донбасу, а потім вони стали всі бізнесменами, всі заробляли і давно сконвертували ресурс якийсь економічний", – зауважив Тарута на питання ведучої, чи міг би Ахметов бути "протисилою" сепаратистам.

Він продовжив: "Гроші це якраз той аргумент, яким він (Ахметов – 5.ua) намагався домовитися з ними. Інколи навіть виходило, на переговорах нам говорили, що вже завтра звільнимо, домовилися комерційно. Приїжджали вночі "зелені чоловічки" і тут же змінювалась риторика, вони "прибирали" тих, з ким ми домовлялися, і з’являлися нові".

Повертаючись до сьогоднішньої ситуації, народний депутат наголосив: "Маріуполь – це було головне місто в операції "Новоросія", тому що після нього вже до Криму немає жодного міста. Бердянськ ліворуч, Мелітополь праворуч, – заходь. Коли ми захистили Маріуполь, вся їхня ідеологія розвалилася. Безперечно, зараз постійно тривають провокації, і ми бачимо посилення обстрілів. Обстріли будуть й надалі, доки ми до кінця не вирішимо проблему мирного врегулювання ситуації".

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ