Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Татуювання і дреди: як ставляться до офісних неформалів

Усе, що виходить за рамки загальноприйнятого, як мінімум привертає до себе увагу. Не виняток і зовнішній вигляд офісних співробітників. Людей із ексцентричною зовнішністю усе частіше можна зустріти не лише у коридорах вишів, але й серед зрілих особистостей у офісах солідних компаній. Як ставляться «білі комірці» до колег із нетиповою зовнішністю, дізнавався Міжнародний кадровий портал hh.ua.

Татуювання, пірсинг і дреди давно перестали бути чимось украй незвичайним і шокувати оточуючих. За даними опитування hh.ua, переважній більшості (72%) офісних службовців доводилося працювати з людьми, зовнішній вигляд яких суттєво відрізнявся від зовнішності решти співробітників. Зокрема, двоє із п’яти помічали татуювання на тілі своїх колег. Стільки ж знайомі з людьми, які не лише віддають перевагу неординарному одягу в повсякденному житті, але й приходять у такому вигляді на роботу. Кожен четвертий офісний співробітник зазначив, що зустрічав колег із пірсингом і тунелями, а кожному п’ятому доводилося працювати з тими, в кого були дреди чи ірокез.

Як показало опитування, більшість офісних співробітників не відчувають негативних емоцій до колег із незвичною зовнішністю. Навіть більше, кожен шостий зазначив, що сприймає позитивно будь-який прояв індивідуальності. Один із чотирьох не бачить нічого поганого у змінах зовнішності за умови, що вони доцільні. А кожен другий ставиться нейтрально до колег із незвичним зовнішнім виглядом і вважає, що імідж — особиста справа кожного.

Лише 8% офісних співробітників дотримуються традиційних поглядів і вважають, що на роботі треба виглядати, відповідаючи всім вимогам. Як і очікувалося, серед «консерваторів» помітно більше людей зрілого віку (45+). Також більш вимогливі до зовнішності співробітників керівники, зокрема менеджери вищої ланки й власники бізнесу.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в серпні 2016 року. В опитуванні взяли участь 1244 респонденти із різних регіонів України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ