Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Те, що Україна стане членом ЄС, впливатиме на її відбудову, – Шольц

Німеччина підтримує повноцінне членство України в ЄС у майбутньому, тому відбудова країни має відбуватися з урахування цієї перспективи.
Фото: Oliver Berg | POOL (AFP)

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц у виступі на відкритті 5-го німецько-українського бізнес-форуму з відбудови України в Берліні, повідомляє Укрінформ.

Канцлер Німеччини нагадав, що 23 червня глави держав та урядів ЄС надали Україні статус кандидата в члени ЄС, чим підтвердили бажання бачити її частиною Європейського Союзу. Він наголосив, що приватні інвестори, які сьогодні інвестуватимуть у відбудову України, вкладатимуть кошти в країну, яка буде частиною ЄС і частиною спільного європейського ринку.

За словами канцлера Німеччини, це також впливає і на сам процес відбудови України, який треба здійснювати, пам’ятаючи, що Україна колись стане повноцінним членом ЄС.

«Це означає, що і в логістиці, і в транспорті треба діяти так, щоб «прив’язати» Україну відразу до внутрішнього європейського ринку. Це означає, що експортні шляхи мають бути відкриті для українських продуктів, для українських фірм. І одночасно треба пам’ятати про довкілля і про екологічне сільське господарство», зазначив Шольц.

Він також наголосив на тому, що існує потреба не лише відбудувати зруйнований енергетичний сектор України, а й налагодити експорт електроенергії з України в ЄС, зміцнити українську енергетичну систему.

«В України є сонце, вітер – це дуже хороші передумови для того, щоб вона була не просто транзитною країною, а експортером відновлювальної енергії. Вже є перша угода між українським та німецькими підприємствами, і ми знаємо, що тут є великий потенціал», вважає канцлер ФРН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ