Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Театр ім. Лесі Українки в Львові хочуть перетворити у майданчик сучасної україномовної драми

Управління культури ЛМР має переконання, що Львівський драматичний театр імені Лесі Українки повинен розвиватися в напрямку сучасної драми. Про це сьогодні, 13 січня, на прес-конференції заявила начальник управління культури ЛМР Ірина Подоляк.

Це, за її словами, може спричинити синергетичний ефект: з одного боку сприяти розвитку україномовної драматургії, яка тепер починає розвиватися – дуже кволо, але якісно, з іншого –  допоможе театру знайти своє окреме місце на культурній мапі Львова.

«Для нас це здається  дуже важливим, ми б не хотіли множити виключно театри, які пов’язані з класичним репертуаром, не хотіли б множити режисерські театри, маємо багато талановитих режисерів у Львові… Але мусимо давати можливість розвиватися культурі в ширшому сенсі цього слова. Розраховуємо, що фестиваль “Драма.UA» буде тісно співпрацювати з цим театром»,– зазначила вона.

Водночас Ірина Подоляк додала: «Бачимо, як активно розвивається один з найкращих львівських проектів “Драма.UA», і хотіли б, щоби цей театр став майданчиком для розвитку сучасної україномовної драми».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ