Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

„Технопарк ЛЗТА” готовий надати будь-яку суму для відселення мешканців з будинку на площі Соборній, 15

„ЗАТ „Технопарк ЛЗТА” готове перерахувати міській раді кошти на відселення мешканців з будинку на площі Соборній, 15 в будь-якій сумі в межах розумного за умови зарахування грошей як інвестиційний внесок за землю, на якій стоїть будинок», – розповів “Гал-info” голова ради ЗАТ „Технопарк ЛЗТА” Юрій Ситник.
«На сьогодні в будинку на пл. Соборій, 15 є дев’ять квартир, мешканці яких не виселені. І основна проблема в тому, що ми не можемо знайти спільної мови з владою міста щодо механізму їх виселення. Ми не можемо просто купити квартири мешканцям, оскільки ми юридична особа і мусимо діяти в правовому полі, окрім того, мешканці не хочуть платити 13% податку при безоплатній передачі квартир. Ми взяли в оренду вільні приміщення, а не весь будинок, і в рішенні виконкому чітко прописано, що виселити мешканців повинне управління житлово-комунального господарства Львівської міської ради із залученням коштів ЗАТ „Технопарк ЛЗТА” згідно з порядком. А нас до сьогодні не ознайомили з цим порядком, а також не вказали рахунок, на який можна перерахувати кошти на відселення, хоча ми неодноразово зверталися в міську раду з листами з цього приводу”, – стверджує Юрій Ситник.
Окрім того, за словами Юрія Ситника, після розробки проектно-кошторисної документації і усунення гостроаварійного стану, згідно з умовами договору оренди, виявилось, що будинок стоїть на дуже нестійких ґрунтах і їхня несуча здатність в 2,7 раза менша від потрібної. Тому для того, щоб відновити будинок, для початку потрібно зміцнити фундамент.
„Це нереально розібрати і скласти будинок, половини якого вже практично немає. Тобто ми маємо в оренді приміщення, які ні для чого не придатні, а з початку оренди ми вклали вже понад 1 млн грн! Тому ми звернулися до міської ради з пропозицією  надати близько 800 тис. доларів, які потрібні на відселення мешканців, за умови, що нам це зарахують як інвестиційний внесок  за землю, на якій стоїть будинок, оскільки в будь-якому випадку його потрібно зносити”, – зазначив Юрій Ситник.  
На сьогодні ніякої конструктивної відповіді від міської ради не надійшло, натомість голова Галицької РА Ірина Маруняк нещодавно на прес-конференції заявила, що договір оренди із ЗАТ „Технопарк ЛЗТА”, ймовірно, буде розірвано за невиконання умов договору оренди.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ