Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Телевізійний канал новин «24» став піонером цифрового мовлення в Україні

Наприкінці червня 2006 року телевізійний канал новин «24» з’явився у цифровому ефірі у Києві та Київській області. Це стало можливим після того, як Акціонерне товариство «Українська цифрова телемережа» (УЦТМ), яке виграло конкурс на мовлення на 51-му цифровому каналі, ввело в дію Головну станцію цифрового мультиплексування програм, призначену для формування пакетів телерадіопрограм та розповсюдження до абонентів у м. Києві, -  повідомляє прес-служба каналу „24”. Телевізійний канал новин «24» увійшов до основного пакету телепрограм, ставши таким чином, поряд з іншими національними телеканалами, піонером українського цифрового телемовлення.

Генеральний директор каналу «24»  Роман Андрейко переконаний, що із виходом в ефір цифрового мовлення телебачення вступає в нову еру. «Аналогове телебачення доживає свого віку. Появу цифри можна порівняти із появою кольорового телебачення у сімдесятих роках – спочатку воно було великою рідкістю і великим шиком, проте за кілька років стало нормою, а сьогодні ми вже не уявляємо перегляду телепрограм без кольору. Так буде і з цифровим ефіром. Максимум, за 5 років воно стане нормою», - говорить він.
            Статистика свідчить, що в Європі вже більше 50 мільйонів глядачів отримують програми з ефіру в цифровому вигляді. Європейська Комісія рекомендує здійснити перехід до цифрового мовлення до 2012 року.
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України планує повний перехід з аналогового на цифрове телерадіомовлення до 2015 року. Проте, за оцінками деяких фахівців, це відбудеться вже до 2012 року.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ