Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Термобілизна ЗСУ: 5 актуальних питань

Надійність військових розробок відома всім, однак, не кожен встиг утеплитися продуманою й затишною термобілизною ЗСУ. Чим вона вигідно відрізняється від звичайної термобілизни, а також відповіді на інші актуальні питання ви знайдете в нашій статті.

Щоб зрозуміти, чим саме термобілизна ЗСУ вигідно вирізняється серед звичайних елементів одягу, які можна знайти в будь-якому магазині, необхідно розібратися з її особливостями. Сьогодні відповідаємо на найбільш актуальні питання про тактичну термобілизну українських сил оборони.

1. Як працює термобілизна?

Перша термобілизна створювалася для спортсменів, які займалися зимовими видами спорту й туризмом. Згодом натільний одяг став невід’ємним атрибутом військової форми, замінивши громіздкі светри з вовни. Такі вироби не лише легкі та приємні на дотик, а й ефективно захищають від переохолодження навіть у найлютіші морози.

Варто розуміти, що термобілизна не гріє сама по собі, а забезпечує акумулювання тепла між поверхнею шкіри та матеріалом.

2. Чим термобілизна ЗСУ відрізняється від звичайної?

Як і будь-яка військова розробка, термобілизна ЗСУ вимагає:

  • наявності дозволу на виготовлення тактичного одягу у виробника;
  • майстерних швачок;
  • продуманих лекал для ідеального крою;
  • перевірених ліцензованих матеріалів.

Такої якості годі чекати навіть від брендової термобілизни з магазину спортивних товарів.

3. Із яких матеріалів виготовляється термобілизна ЗСУ?

Основні вимоги до матеріалу для термобілизни – низька теплопровідність і комфорт. Саме тому для виготовлення термобілизни ЗСУ частіше за все використовується мікрофліс – поєднання поліестеру і 6-12% еластану. Такий варіант можна використовувати:

  • як звичайний одяг на прохолодну погоду;
  • як термошар під вітрозахисний і вологонепроникний зимовий верхній одяг.

4. У чому переваги термобілизни ЗСУ?

Переплетення ниток робить білизну зносостійкою, приємною на дотик, еластичною та дихаючою. Тому зайва волога швидко відводиться від тіла, а прошарок тепла підтримує постійну температуру біля шкіри. До того ж, мікрофліс ефективно «самоочищується» від запаху поту й не викликає алергічних реакцій.

5. Як правильно підібрати термобілизну ЗСУ?

Варто звернути увагу на кілька особливостей термобілизни ЗСУ:

  • Чоловіча чи жіноча: хоча чоловічу термобілизну ЗСУ можна назвати універсальним варіантом, для можливості врахувати особливості жіночої анатомії варто обирати саме жіночі моделі.
  • Якість швів: вони мають бути пласкими й непомітними, невідчутними на тілі.

Щоб термобілизна «працювала», варто обирати підходящий розмір за сіткою виробника. Краще відмовитися від придбання термобілизни більшого розміру, щоб вона зручно сиділа на тілі й не втрачала прошарку тепла. При цьому, вибір меншого розміру теж не є доцільним: це не додасть компресії, і білизна може сповзти в найбільш незручний і морозний момент.

За найкращими зразками термобілизни ЗСУ в розмаїтті моделей та забарвлень просто зараз звертайтеся до військторгу «Моментум».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ