Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Терористи обстріляли житлові квартали Красногорівки

Бойовики обстріляли житлові квартали контрольованої українською владою Красногорівки на Донеччині з 82-міліметрових мінометів, унаслідок обстрілу ніхто не постраждав, повідомляє прес-центр АТО.

«Об 11:15 російсько-терористичні найманці піддали мінометному обстрілу Красногорівку з боку Старомихайлівки. Усупереч Мінським домовленостям бойовики обстріляли з 82-мм мінометів мирних жителів. Одна міна вибухнула поблизу житлових будинків, розташованих на вулиці Сонячній, 6. Жертв і постраждалих внаслідок обстрілу немає», – йдеться в повідомленні прес-центру у Facebook.

«В той час, коли українська сторона дотримується Мінських домовленостей, безумовно виконує графік відведення озброєння, у тому числі мінометів, терористи ведуть обстріли житлових кварталів із забороненої зброї», – заявили в прес-центрі АТО.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Це було пов’язано зокрема із оголошенням відведення озброєння від лінії зіткнення.

Проте за останній тиждень випадки порушення режиму припинення вогню почастішали. Як заявили в штабі АТО, обстріли ведуться переважно на донецькому напрямку. Зокрема 3 листопада внаслідок обстрілів на Донбасі були поранені п’ятеро військових.

4 листопада секретар РНБО Олександр Турчинов припустив, що відведення озброєнь від лінії розмежування припинять, якщо проросійські сепаратисти продовжуватимуть обстріли на Донбасі.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ