Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Територія Терору" розшукує очевидців подій ХХ століття

Львівський Меморіальний музей тоталітарних режимів "Територія Терору" розшукує очевидців подій ХХ століття для проведення онлайн інтерв'ю через Скайп та Зум. Про це повідомляє Гал-інфо.
Фото: Олена Ляхович

Усноісторичний проєкт #непочуті не зупиняє свою роботу навіть під час всесвітньої пандемії.

З березня минулого року ми започаткували онлайн інтерв'ювання: з одного боку, обставини нас обмежили, але з іншого - показали нові можливості та методики.

А з огляду на соціальне дистанціювання - такі розмови набули нового сенсу для наших оповідачів та оповідачок.

З моменту початку пандемії, команда проєкту #непочуті записала 5 онлайн інтерв’ю. Географія записів постійно розширюється: Львівщина, Сєвєродонецьк, США та Санкт-Петербург. Оповідачі та оповідачки поділилися з музеєм унікальними досвідами про предвоєнне життя, депортації та Голокост. Серед історій - унікальне свідчення Леона Хамейдеса з США, родина якого була врятована від Голокосту Митрополитом Андреєм Шептицьким. Пані Шелла Неонова, яка нині проживає у Санкт-Петербурзі, була врятована Праведницями народів світу - Галиною та Валентиною Ченцовими, а мати Леона Хмельковського (США) врятувала двох єврейських дівчаток, але у 1944 році була ув’язнена до ГУЛАГу на далеких 10 років.

Нагадаємо, що експозиція "Території Терору" базується на усноісторичних свідченнях, відтак кожен/кожна оповідач/ка стає співтворцем Музею.

Якщо ви або ваші близькі були свідками подій 1930-1950-х рр. і готові оповісти про побачене просимо зголошуватись:
+380 93 08 36 755
[email protected]

Більше про проєкт можна дізнатись на сторінці музею у Facebook:
https://www.facebook.com/TerritoryTerror/

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ