Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Tesla вперше побудує завод електрокарів поза межами США

Компанія Tesla підписала угоду з китайською владою про будівництво заводу в Шанхаї. Цей завод компанії стане першим поза межами США, - ВВС Україна.

Tesla планує вийти на річний показник виробництва - 500 тисяч автомобілів. Будівництво заводу розпочнеться вже в близькому майбутньому.

В компанії заявили, що ця угода ніяк не вплине на виробництво у США.

Це повідомлення з'явилося після того, як американський автовиробник підвищив ціни в Китаї на деякі автомобілі приблизно на 20%.

Минулого тижня США вдарили тарифами по китайській продукції, а Китай своєю чергою запровадив відповідні тарифи на американські товари, в тому числі на автомобілі.

"Шанхай стане місцем для першого "гігазаводу" поза межами США. Це буде завод з виробництва автомобілів і зразок екологічності. Ми сподіваємося, що він скоро з'явиться," - сказав керівник Tesla Ілон Маск.

Останнім часом компанія має деякі труднощі. У той же час, американські автовиробники в цілому зіткнулися з тиском щодо збереження робочих місць на виробництві у США.

Виробник електрокарів показав щоквартальні втрати у майже 710 млн доларів за перші три місяці цього року. Це удвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Це поставило під сумнів фінансову дієздатність компанії.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ