Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Tesla відкликає 123 тисячі автівок через потенційну корозію болтів

Американська компанія Tesla відкликає 123 тисячі електромобілів марки Model S в усьому світі - це наймасштабніше відкликання авто в історії автовиробника. Відповідне повідомлення Tesla розіслала клієнтам у четвер, 29 березня, інформує DW.

При цьому відкликаються лише моделі, вироблені до березня 2016 року. 

"Причина пов'язана з деталями гідропідсилювача керма, які можуть зазнати корозії", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, виробник автомобілів помітив, що корозія вражає болти гідропідсилювача керма у регіонах із холодним кліматом, що, у свою чергу, може завадити контролю над автомобілем. Компанія має намір замінити деталі керма у відкликаних машинах.

У Tesla наголосили, що наразі не було зафіксовано жодної аварії, причиною якої була б корозія. Також у компанії зазначили, що водії можуть користуватись автівкою до її відкликання, враховуючи, що для повороту керма може знадобитись більше зусиль.

Варто зауважити, що, незважаючи на зростання обігу, компанія Tesla зазнає збитків. Зокрема, у третьому кварталі 2017 року втрати становили 619 мільйонів доларів США - більше, ніж будь-коли протягом одного кварталу. Крім того, компанія не може досягнути заявлених обсягів виробництва бюджетної моделі електромобіля Model 3.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ