Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

The New York Times назвав 52 місця, які потрібно відвідати у 2016 році

Видання The New York Times визначило 52 місця у світі, які рекомендовано відвідати у 2016 році. До списку увійшли різні куточки, в тому числі, в Європі, Південній і Північній Америках, Азії. України у списку немає, хоча раніше відомі туристичні видання включали українські місця до своїх рейтингів. Зокрема, йшлося про Львів, Крим тощо. Зміни сталися після того, як розгорівся військовий конфлікт між Україною і Росією через територіальні претензії останньої.

Перше місце посідає Мексика, або як правильно її називати Мексиканські Сполучені Штати, які знаходяться на 14 місці у списку за територіальною величиною в світі. Мексика завжди привертала увагу туристів своєю історією, культурою, незвичною їжею та визначними місцями.

Оскільки країна практично побудована на руїнах великого ацтекського міста, у країні збереглося багато древніх пам'яток. Найпопулярнішою пам'яткою Мексики вважають - піраміди Чичен Іца, які є одним з нових 7 чудес світу. Раніше на цьому місці було древнє місто майя і тольтеків, відоме пірамідою Кукулькана - масивною спорудою, яка слугувала майя астрономічним календарем.

Також, варто відзначити півострів Юкатан, який знаходиться на півдні Східної Мексики. Це унікальне та популярне місце для відвідування туристів, півострів відомий не тільки своєю красою, але й стародавніми руїнами майя. Парки на півострові обов'язкові для відвідування. У них можна побачити рідкісні підземні озера, які сформувалися всередині скель під дією води, їх також називають ценоти.

Крім того, Мексика має свій субтропічний рай під назвою Чіапас. Штат на південному сході Мексики оточений джунглями та стародавніми руїнами майя. Це місце безперечно можна назвати найкрасивішою пам'яткою країни. Особливим місцем вважають річковий каньйон Сумідеро, який входить в 20 найкрасивіших каньйонів світу. Його довжина 32 км, а також він зображений на гербі штату.

На другому місці опинилося місто Бордо у Франції. Неймовірне місто відоме як світова столиця вина, продовжує свій розвиток залишаючись популярним серед туристів, тим не менш зберігаючи свою історичну привабливість.  

З 2007 року майже половина міста була під охороною ЮНЕСКО, що зробило його найбільшим центром світової спадщини. Бордо часто називають "маленьким Парижем". Це унікальне місто, яке наповнене неокласичною архітектурою. У Бордо близько 350 будівель, і всі вони зареєстровані як історичні пам'ятки. 

На третьому місці Мальта. Якщо ви відвідуєте Мальту, ви повинні відвідати палац Великого магістра, який розташований у столиці Мальти - Валлетта.

Це найбільша будівля міста, і безперечно найвизначніша пам'ятка, яка захоплює своєю величністю та красою.  Неможливо пропустити собор Святого Іоанна у столиці - це пам'ятка яка не змінювалася ще з 16 століття. Також, серцем острову можна назвати Мдіну. Це місто-музей яке розташоване на вершині пагорбу, на якому стародавні собори.

Наприклад, сицилійсько-норманнський собор Святого Павла 11 століття. А також, якщо у вас залізні нерви, відвідайте музей тортур - де можна побачити як у середньовіччі піддавалися тортурам жителі міста.

Четверте місце займає острів Сент-Джон. Сент-Джон - це маленький острів який належить до Американських Віргінських островів. Це майже безлюдне місце, з дикими тваринами та недоторканою природою.

Острів багатий не тільки білосніжними порожніми пляжами, а й Національним парком Віргінських островів, де можна побачити руїни старого цукрового заводу, затоку Транк, бухти Риф-Бей та Солт-Понд-Бей, де за бажанням можна побачити неймовірний підводний світ. А також, необхідно скуштувати місцевий карибський ром.

П'яте місце - парк Теодора Рузвельта. Названий на ім'я 26го президента США, який під час полювання закохався у землі Північної Дакоти, після чого виділив майже 230 млн акр федеральних земель, для збереження природи, диких тварин та вражаючих пам'яток, таких як Гранд Каньйон.

Парк охоплює 176 квадратних кілометрів, та поділений на три секції. На його території живуть бізони, дикі коні, лосі, олені та ще 186 видів птахів.

Шосте місце - Мозамбік. Це країна яка поєднує в собі суміш екстриму та спокою. Морський національний парк архіпелагу Базаруто знаходиться в 10 км від берегу, неподалік від курорту Тофу, він відомий неймовірним підводним світом. Тут можливо і занурюватися з аквалангом чи маскою, покататися на серфі, або порибалити.

Сьоме місце - Торонто, Канада. У Торонто більше 1400 парків, плюс 8 тисяч гектарів зеленої зони, тому це місто можна сміливо називати одним з найчистіших та найекологічніших міст світу. У Торонто розташований один з найбільших зоопарків, де умови для тварин найбільше наближені до їхніх справжніх умов життя. Пішки парк пройти не вдасться, адже він простягається більше ніж на 280 гектарів, тому для відвідувачів курсує спеціальний монорельсовий потяг.

В околицях Торонто розташований відомий Ніагарських водоспад, тільки от до нього доведеться добиратися близько трьох годин, тому що дорога до нього довжиною 140 км.

Восьме місце - Абу-Дабі, ОАЕ. Країна, яка відома видобутком нафти, практично вкрита золотом та коштовностями.   Найдорожчі храми, готелі та автівки - все це можна побачити в Абу-Дабі.

Одними з найвизначніших місць вважаються палац шейха Аль-Джараф та острів Сір-Бани-Яс, де розташований заповідник з вимираючими видами тварин та птахів.

Дев'яте місце - Сконе, Швеція. Сконе - це історична провінція на півдні Швеції. Місто наповнене тишею та гармонією, з невеличкими будинками на березі Балтійського моря.

У місті проживає близько 1 млн людей, тому тут завжди тихо та спокійно. Тут знайдуть враження усі. З дітьми можна відвідати зоопарки та аквапарки, дорослі можуть спробувати себе в альпінізмі, підкоривши гори та печери. Парам у пошуках романтизму варто відвідати безкраї квітучі луги, або прогулятися по берегам Балтійського моря.

Десяте місце - долина Віньялес, Куба. Долина Віньялес є туристичною пам'яткою багатьох туристів, яким до вподоби альпінізм та походи. Ця місцевість ще з 1999 року була внесена до світової спадщини ЮНЕСКО, за незвичну красу, традиції та архітектуру. Загальна площа долини близько 132 квадратних кілометрів. Це найяскравіший приклад карстових схилів Куби, вік деяких скель близько 160 млн років.  

Далі у списку йдуть: Гваделупа, Парк-Сіті у США, Орхус у Данії, Чемше у Туреччині, "долина семи озер" у Аргентині, Ханчжоу у КНР, острів Корчула в Хорватії, Сан-Себастьян в Іспанії, Національний парк Вірунга в Республіці Конго, "великі пороги" у Мічигані, Гарзон в Уругваї, Дублін в Ірландії, Тодос-Сантос в Мексиці, штат Тамілнаду в Індії, кантон Во в Швейцарії, Вашингтон в окрузі Колумбія, Брно у Чешській Республіці, острів Святої Елени, Барселона в Іспанії, Далат у В'єтнамі, Турін в Італії, острів Холбокс, Провіденс у США, Мозель у Німеччині, Пхенчхан у Південній Кореї, Тіроль в Австрії, Кольмар у Франції, Кансай в Японії, Іст-Бей в Каліфорнії, Іль-де-Ре у Франції, Шрі-Ланка, Розін у Кентукі, Малага в Іспанії, провінція Гуйчжоу в Китаї, Пномпень у Камбоджі, Сент-Луіс у США, Салонікі в Греції, місто Марфа у Техасі, Убуд в Індонезії, острова Британської Колумбії, Сідней в Австралії та на останньому місці Бофорт у Південній Короліні.

ТСН
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ