Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Тільки жорсткі заходи можуть змінити цю ситуацію" — Коріков про окупацію ЗАЕС

Вчора, 13 березня, відбулася зустріч Головного держінспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Олега Корікова з Головою Комісії ядерного регулювання США Крістофером Хенсоном.
Фото: Державна інспекція ядерного регулювання України

Під час цього обговорили низку питань, серед яких — ситуація на тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС).

Про це сьогодні, 14 березня, повідомили у Державній інспекції ядерного регулювання України, пише Суспільне

Під час зустрічі Олег Коріков зазначив, що наразі на тимчасово окупованій ЗАЕС працює некваліфікований персонал, а територія станції перебуває під обстрілами з боку російських військових:

"Ми розуміємо, що якщо ЗАЕС не повернути під контроль України, то кількість експлуатаційних подій тільки збільшуватиметься і вони нестимуть потенційну загрозу виникнення аварій з радіаційними наслідками», — йдеться у повідомленні.

Окрім цього, за словами Олега Корікова, Росія продовжує ігнорували вимоги резолюцій Ради Керуючих МАГАТЕ, тому міжнародна спільнота має вводити жорсткіші політичні та економічні санкції:

"Тільки жорсткі заходи можуть змінити цю ситуацію. Росія має бути позбавлена усіх прав і привілеїв у МАГАТЕ, будь-яка співпраця з підприємствами російської атомної галузі має бути припинена. Необхідні політичні та економічні санкції".

На зустрічі українська та американська сторони також обговорили план з відновлення рівня безпеки ядерних установок ЗАЕС після деокупації станції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ