Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Томенко культурно натякнув, що на КОД ніхто зважати не буде

Сьогодні, 31 травня, під час прес-конференції у Львові заступник голови Верховної Ради, член партії ВО «Батьківщина» Микола Томенко пояснив для чого насправді створювали КОД. За його словами, КОД не повинен займатися поділом депутатських мандатів.

«Сьогодні в деяких регіонах вже працюють кандидати, які називають себе кандидатами об’єднаної опозиції, або ж кандидатами від КОДу. Окремі колеги борються за те, щоб отримати документ про те, що він кандидат від єдиної опозиції. Ми не створювали цю організацію для поділу мандатів. Так само і ми об’єдналися, щоб не мандати ділити. Ми об’єдналися, щоб цю банду зупинити і змінити країну», – пояснив Микола Томенко.

Діяльність КОДів Микола Томенко вважає не зовсім правильною: «Коли я виходив з Арсенієм Петровичем із судового засідання над Тимошенко, тоді КОД народився як відповідь, як захист Тимошенко і країни, бо ми не могли це самі зробити, бо мусили мати підтримку. Тоді ми задумали КОД, як координація проведення масових заходів спротиву, захисту мови, захисту наших соратників по опозиції, бо на нас сьогодні найбільше чинять тиск», – зазначив Томенко.

Він зауважив, що ділити людей і формувати список сьогодні не є першочерговою нашою задачею об’єднаної опозиції, а головною метою є напрацювання стратегії щодо того, якою має бути країна після виборів. Натомість всі інші говорять лише про те, як поділити місця у партійних списках до виборів.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи можуть до об’єднаної опозиції долучитися ще інші партії томенко сказав: «У нас завжди для них відкриті двері».

У свою чергу лідер об’єднаної опозиції «За Батьківщину» Арсеній Яценюк засміявся і додав: «Не тільки двері, але й вікна. У нас для них ворота відкриті».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ