Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Томос вивезуть з України: названо причину

Томос про автокефалію ПЦУ, який в даний момент встановили для загального огляду на території Софії Київської, відвезуть назад до Туреччини.

Унікальний документ повинні підписати усі члени Синоду Вселенського патріархату, пише Народна правда  з посиланням на “Інтерфакс-Україна“.

Як повідомив керівник департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України Андрій Юраш, томос знаходитиметься в доступності до вечора понеділка, 7 січня.

Найближчим часом документ тимчасово відправлять назад у Стамбул, оскільки він підписаний тільки Вселенським патріархом Варфоломієм.

“Потім там повинні бути підписи всіх членів Святійшого Синоду Вселенського патріархату”, – зазначив Андрій Юраш.

Буквально через два дні відбудеться Синод, на якому томос підпишуть всі члени управління Константинопольського патріархату, і після цього “указ про автономію” остаточно і назавжди повернеться в Україну, де зберігатиметься в особливих умовах, підкреслив чиновник Мінкульту.

Нагадаємо, раніше у мережі показали фото та відео з урочистого богослужіння в соборі Святої Софії в Києві, де представляли Томос Вселенського патріархату про визнання канонічної автокефалії єдиної помісної Православної церкви України (ПЦУ).

6 січня у Стамбулі, у резиденції Вселенського патріархату на Фанарі, Вселенський патріарх Варфоломій урочисто вручив главі новоствореної Православної церкви України митрополитові Епіфанію томос про визнання канонічної автокефалії ПЦУ. Обидва предстоятелі спільно відслужили службу Божу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ