Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Торік на Львівщині на одну вакансію претендували 26 безробітних

Ситуація на ринку праці Львівщини минулого року була дуже непростою: підприємства задекларували 51,1 тис. вакансій, що на третину менше, ніж позаторік, а роботу за сприяння центрів зайнятості шукали 77,2 тис. мешканців області (на 48 осіб менше, ніж у 2013-му), повідомили у Львівському обласному центрі зайнятості.

Більші можливості працевлаштування були у жителів Кам’янка-Бузького, Радехівського, Стрийського районів і м. Трускавця, де співвідношення між попитом і пропозицією робочої сили становило один до одного. Доволі жорстка конкуренція спостерігалася на Турківщині, Старосамбірщині та Золочівщині: на дві пропозиції роботи – 5 претендентів.

Станом на 1 січня 2015 року соціальні послуги в центрах зайнятості Львівщини отримували 25,2 тис. безробітних (минулого року – 23,1 тис.).За професійними групами найбільшу частку осіб, котрі поповнили лави безробітних, склали працівники сфери торгівлі та послуг (15,6%), фахівці (15,5%) та професіонали (13,7%). Серед клієнтів переважали жінки (58,7%) та молодь віком до 35 років (51,3%). За одне вільне робоче місце в області у середньому конкурували 26 безробітних (торік – 21).

Відповідно до відомостей, що надійшли від фірм і компаній, на початку січня п. р. в області налічувалося 986 вакансій. Попитом у працедавців користувалися кваліфіковані робітники з інструментом (26,1%), працівники сфери торгівлі та послуг (17,6%), робітники з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (13,5%).

Незважаючи на складні реалії, торік вдалося працевлаштувати 47,2 тис. краян, у тому числі 25,8 тис. безробітних. Новоствореними робочими місцями з наданням працедавцям компенсації зі сплати єдиного соціального внеску забезпечено 976 осіб. Ще 983 жителі області скористалися одноразовою виплатою допомоги з безробіття для започаткування власної справи й змінили статус безробітного на підприємця-початківця. До участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 9,0 тис. осіб. Професійним навчанням охоплено 12,3 тис. безробітних. Після здобуття актуального на ринку праці фаху до трудової діяльності повернулися 10,6 тис. пошуковців роботи. Професійний вишкіл організовувався за 42 робітничими професіями та понад 200 освітніми програмами. За скеруванням центрів зайнятості можна було освоїти професію кухаря, кондитера, пекаря, бармена, продавця продовольчих або непродовольчих товарів, електрогазозварника, слюсаря-сантехніка, водія трамвая чи тролейбуса та ін. Ваучери для підвищення рівня професійної компетенції минулоріч отримали 352 особи віком понад 45 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ