Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Торік у Львівщину найбільше інвестувала Польща - 20,5 млн доларів

Експерт FOREX CLUB у Львові Руслан Демус розповів, що сьогодні Львівщина в п’ятірці лідерів за кількістю інвестицій. В економіку області в 2016 році вкладено 58,6 млн доларів інвесторами із 33 країн світу, що у 2,1 раза більше порівняно з 2015 роком.

Найбільше інвестицій надійшло з Польщі - 20,5 млн доларів, Німеччини - 8,7 млн доларів, Австрії - 5,9 млн доларів, Кіпру - 5,4 млн доларів, Туреччини - 5,1 млн доларів, Іспанії - 4 млн доларів та Данії - 3,6 млн доларів. Найбільше іноземних інвестицій спрямовано у промисловість - 28,8 млн доларів, та фінансову і страхову діяльність - 16,9 млн доларів.

Також Руслан Демус повідомив: "Говорячи про Львівщину варто згадати про «Бадер» – пошиття чохлів, «Фуджикуру» – компанія, що виробляє електрообладнання. Також нещодавно заговорили про інвестиції з Голландії в рослинний сектор – теплиці.

Окрім Львова, серед перших - Дніпро і Харків.

Руслан Демус звернув увагу і на таке: "Цікаво ситуація склалась щодо Закарпатського регіону. Адже там створюється цілий автомобільний кластер, де створюють як запчастини, так і самі автівки".

Додамо, що згідно з даними НБУ, загальна сума інвестицій в Україну в 2016 році становила 3.4 млрд доларів, з яких 1,1 млрд доларів є «живими грішми». Найбільші обсяги прямих інвестицій були спрямовані в фінансову і страхову діяльність - 2,825 млрд доларів, торгівлю і ремонт автотранспорту - 524,9 млн доларів, промисловість - 475,2 млн. доларів. У структурі ВВП капітальні інвестиції у 2016 році становили  13,7% проти 12,7% у 2015 році, що свідчить про те, що вплив інвестицій в умовах слабких внутрішніх можливостей - зростає. При цьому ключовим напрямком капітальних інвестицій стало сільське господарство.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ