Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Трамп оголосив "зростаючу гуманітарну кризу та кризу безпеки" на кордоні

"Скільки ще американської крові ми повинні пролити, перш ніж Конгрес виконає свою роботу?", - Дональд Трамп у зверненні з Білого дому.

Президент Дональд Трамп оголосив про «зростаючу гуманітарну кризу та кризу безпеки на нашому південному кордоні» з Овального кабінету, під час виступу перед народом в вівторок у вечері.

«Всі американці страждають від неконтрольованої нелегальної міграції», - сказав Трамп, назвавши проблему «кризою серця і кризою душі».Він додав: «Це цикл людських страждань, які я сповнений рішучості припинити».

Дев'ятихвилинне звернення президента, яке було його першим з Овального кабінету, стало результатом часткового припинення діяльності уряду, що розтянулось на третій тиждень. Ці події були викликані жорстоким протистоянням між Трампом і Палатою Демократів через його вимоги про більш ніж 5 мільярдів доларів на будівництво стіни вздовж американо-мексиканського кордону, пише NBC News.

Трамп у вівторок увечері не оголосив надзвичайний стан в країні, хоча він припустив, що у нього є повноваження зробити це, щоб побудувати стіну. Він також не згадав про нещодавні заяви адміністрації, які пов'язують тероризм з незаконним проникненням з південного кордону.

Замість цього він намалював жахливу картину південного кордону, назвавши її трубопроводом для «величезної кількості нелегальних наркотиків», і навів приклади американців, убитих нелегальними іммігрантами.Президент благав Конгрес приступити до імміграційної реформи і попросив громадян чинити тиск на своїх законодавців з цього питання.

«Кожному члену Конгресу -  передайте законопроект, який покладе край цій кризі; кожному громадянину - закличте Конгрес до дій, щоб, нарешті, після всіх цих десятиліть захистити наші кордони », - сказав Трамп. «Це вибір між добром і злом, справедливістю і несправедливістю. Йдеться про те, чи виконуємо ми свій священний обов'язок перед американськими громадянами, яким ми служимо ».

Трамп продовжував звинувачувати демократів в цьому питанні, стверджуючи, що партія раніше підтримувала фізичні бар'єри на південному кордоні, перш ніж він став президентом, але змінила свою позицію «тільки після того, як я був обраний президентом».

«Демократи в Конгресі відмовилися визнати кризу», - сказав Трамп. «Федеральний уряд закрито тільки з однієї причини: демократи не бажають фінансувати безпеку кордонів». Він додав: «Моя адміністрація робить все, що в наших силах, щоб допомогти постраждалим від цієї ситуації, але єдине рішення для демократів - прийняти законопроект про витрати, який захистить наші кордони і знову відкриє уряд. Цю ситуацію можна вирішити за 45- хвилинну зустріч."

Трамп оголосив у своєму виступі, що він запросив лідерів Конгресу в Білий дім в середу, щоб продовжити переговори про фінансування прикордонної стіни. Президент також планує відвідати південний кордон в четвер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ