Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Травматолог розповів, з якими травмами до нього потрапляють пацієнти найчастіше

Існує думка, що до лікаря-травматолога потрапляють пацієнти виключно з переломами. Наскільки це відповідає дійсності, розповів завідувач відділенням ортопедії Тернопільської університетської лікарні Сергій Гаріян.

За словами Сергія Гаріяна, до травматологів звертаються не тільки з переломами, а й з травмами м'яких тканин, зв'язок і сухожиль.

- У нас пацієнти з травмами, причому можуть бути пошкодження і м'яких тканин, і скелета. Як правило, пацієнти різного віку, і через це ми займаємося ще і супутньою патологією, яка є у цих пацієнтів. Якщо взяти зріз по травмах, з якими до нас звертаються, то близько 20% - це пацієнти похилого віку з низькоенергетичними травмами, тобто переломами, що виникають через падіння з висоти власного зросту, ще близько 30% пацієнтів - це люди середнього віку, які отримують виробничі травми, травми під час ДТП. Близько 20% припадає на спортивні травми, - розповідає лікар.

Повну версію інтерв'ю з завідувачем відділенням ортопедії Тернопільської університетської лікарні Сергієм Гаріяном можна подивитися на youtube-каналі Гулі Поготової.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ