Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Третє поспіль засідання Радбезу ООН щодо Сирії закінчилося безрезультатно

Третє поспіль екстрене засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Сірії завершилось безрезультатно. Як передає Цензор.НЕТ, про це ввечері в п'ятницю, 7 квітня, повідомило DW.

Учасники засідання обмінялися різкими критичними заявами, проекти резолюцій не розглядалися.

У ході засідання сторони обговорили удари флоту США по авіабазі в Сирії.

Росія закликала США "негайно припинити агресію, приєднатися до зусиль щодо політичного врегулювання в Сирії і почати узгоджену боротьбу з терористичною загрозою", - цитує заступника постійного представника РФ при ООН Володимира Сафронкова інформагентство "Інтерфакс".

Як повідомлялося, постпред США в ООН Ніккі Хейлі заявила, що атака на авіабазу в Сирії - "повністю виправданий" крок. Вашингтон пригрозив новими ударами по військових об'єктах Башара Асада в Сирії, якщо буде така необхідність.

У середу США Британія і Франція внесли до Радбезу ООН проект резолюції із засудженням застосування хімзброї в сирійській провінції Ідліб, унаслідок якої загинули понад 100 мирних жителів, ще близько 500, переважно діти, постраждали.

Того ж дня постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі заявила, що Вашингтон готовий застосувати відповідні заходи, не чекаючи рішення Радбезу ООН.

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ