Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Третя доза вакцини проти COVID-19: як і хто може її отримати

На Львівщині розпочалася вакцинація третьою (бустерною) дозою вакцини проти COVID-19. Про це сьогодні, 11 січня, під час брифінгу повідомив регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекції на Львівщині Олег Когут, - інформує кореспондент Гал-інфо.
Фото - пресслужба ЛМР

Він зазначив, що мешканці області мають змогу вакцинуватись додатковими і бустерними дозами вакцини.

«Це два різних вакцинальних процеси. Додаткова доза – це можливість вакцинуватися особам, які мають знижений імунітет. Наприклад, люди, які мають захворювання крові, або хворі на ВІЛ/СНІД. Таке щеплення роблять після 28 дня з моменту отримання другої дози вакцини.

Натомість бустерна доза – це ревакцинація. Вчені довели, що через шість місяців після другої дози вакцини рівень антитіл в організму знижується, а відтак імовірність повторно заразитися є високою, тому рекомендована третя доза. Вона дає можливість покращити кількість антитіл», - сказав Олег Когут.

Він наголосив, що наразі бустерну дозу вакцини можуть отримати усі бажаючі у яких з моменту отримання другої дози вакцини минуло 6 місяців.

За його словами, на Львівщині 81 людина отримала додаткову дозу і 860 осіб – бустерну дозу.

«На сьогодні жодних обмежень вже немає. Будь-хто може вколоти бустерну дозу. Усі, хто виявив бажання і розуміння необхідності її отримати, особи віком від 18 років, без жодних обмежень», - наголосив Олег Когут.

Для того, аби отримати третю дозу вакцини проти COVID-19 можна звернутися до свого сімейного лікаря, записатися на вакцинацію у HELSI, або ж просто прийти у пункт вакцинації і отримати третю дозу вакцини.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, на Львівщині за вчора, 10 січня, щеплення від коронавірусу отримали 6 770 оcіб (з них – 1 611 осіб отримали першу дозу вакцини, 4 732 – другу дозу,  0 – додаткову дозу, 427 – бустерну дозу).

Вчора в області працювали 22 центри вакцинації та 157 пунктів щеплення.

Додамо, що від початку коронавірусної пандемії на Львівщині захворіло майже 223 тисячі осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ