Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Третина населення Росії може приєднатися до армії бідних

Російський "Коммерсант" пише, що мінімум третина населення Росії може приєднатися до армії бідних через економічну кризу, яка є вже четвертою за минулі 25 років. Видання зазначає, що криза супроводжується небаченим за останні 15 років спадом доходів домогосподарств та зростанням бідності.

"Прогнози невтішні: аналітики очікують масового падіння рівня і якості життя громадян. За рівнем бідності в суспільстві у 2016 році Росія може перекреслити всі завоювання останнього десятиліття, повернувшись до ситуації 2005 року", - пише газета.

Видання наголошує, що в 2012-2013 роках ніхто не міг передбачити війни санкцій і небагато спеціалістів прогнозували падіння ціни нафти до нинішнього рівня. "Однак уже тоді багато економістів передбачали: в найближчому майбутньому споживча булька, роздута надмірно дорогою нафтою і щедрими бюджетними виплатами, лусне", - додає "Коммерсант".

Ресурсів для підтримки споживчої моделі зростання більше немає ні у держави, ні у компаній, ні у більшості домогосподарств, зазначає газета. "Країна з'їжджає з нормального рівня зарплат і споживання. Шкода людей, але це реальність", - каже головний радник керівника Аналітичного центру при уряді РФ Леонід Григор'єв.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ