Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Тріумф волі до життя львівського десантника

фото - Володимир Скоростецький
фото - Володимир Скоростецький
фото - Володимир Скоростецький
фото - Володимир Скоростецький
фото - Володимир Скоростецький
фото - Володимир Скоростецький
фото - Володимир Скоростецький
фото - Володимир Скоростецький
1/4
Рік тому історія контрактника львівської 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ВДВ молодшого сержанта Олександра Козачка облетіла всю країну. Про це на своїй сторінці в Fecebook написав Володимир Скоростецький, прес-офіцер Західного регіонального медіа-центру ЗСУ.

24-річний Олександр уродженець міста Стебник, що на Львівщині. Молодий чоловік вчився на програміста, подавав надії з часом стати класним фахівцем. Пішов до війська. Після строкової служби підписав контракт на п'ять років і потрапив і 80-у десантно-штурмову бригаду. На Схід поїхав не вагаючись. Пройшов бої у Волновасі, Луганському аеропорту і Щасті.

У ніч проти 27 грудня 2014 року блокпост поблизу міста Щастя на Луганщині, де чергував боєць, з гранатомета обстріляли бойовики. Осколок гранати влучив хлопцеві в голову. Сашко отримав вогнепальне осколкове поранення черепу і головного мозку. Через важке мінно-вибухове поранення голови у Харківському військовому госпіталі за життя Сашка боролись до останнього. Три складних операції, включаючи трепанацію черепа, видалення уламків з голови. Далі – два повторних хірургічних втручання вже у Києві. Лікарі, хоч і робили усе можливе, але шанси Сашкові давали невеликі. Усе ж таки видалені окремі черепні кістки і частина мозку.

Минулої весни прогнози щодо здоров’я Сашка були не райдужні. Воїн був паралізований, спілкувався з рідними лише очима, частково міг рухати пальцями однієї руки. Лікарі наголошували, що на одужання піде не один рік, а можливо і усе життя. Здавалося б – усе… Однак, за цей рік Сашко та його рідні не впали духом. Хлопець навпаки добряче просунувся на шляху до одужання.

відео - Радіо Свобода

Те, що трапилось 8 травня цього року, коли бійці 80-ки збирались у частині, щоби згадати полеглих побратимів та отримати нагороди за оборону Луганського аеропорту, шокувало усіх. Сашко Козачок завітав до бригади на своїх ногах! Так, було видно, що йому дуже важко. Так, він пересувається із допомогою рідних, спираючись на милиці. Але ж! Хлопець знайшов сили навіть прихилити коліно перед пам’ятним знаком, на якому викарбувані прізвища усіх львівських десантників, які віддали життя за Україну під час бойових дій на Донбасі. А згодом, у клубі бригади, Олександр самотужки прийняв з рук бойового комбрига, теперішнього начальника штабу ВДВ України полковника Андрія Ковальчука свої заслужені нагороди!

Відео - Галина Терещук, Радіо Свобода

Усі присутні в залі вітали Олександра потужними оплесками, стоячи. Дійсно, мужність, незламна воля і жага до життя цього простого хлопця з львівщини вражає!

Текст - Володимир Скоростецький, прес-офіцер Західного регіонального медіа-центру ЗСУ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ