Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Тролейбуси 13 маршруту обладнають динаміками для незрячих

До Великодніх свят 14 тролейбусів маршруту №13 будуть оснащені зовнішніми голосовими динаміками. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Львівські тролейбуси поступово адаптують для незрячих пасажирів. У 2011 році в місті, в якості пілотного проекту, запрацював перший адаптований для пасажирів з глибокими вадами зору тролейбус, що курсував за маршрутом №13 вул. Зернова-Грінченка. Окрім досконалого озвучування чергової та наступної зупинок всередині салону, цей тролейбус був оснащений зовнішнім голосовим динаміком, який для пасажирів на вулиці лаконічно виголошував номер і напрям руху.

«Оскільки нова соціальна послуга вкрай потрібна інвалідам по зору і є показником європейськості кожного міста, громадські активісти вирішили продовжити роботу в напрямку поступової адаптації міського транспорту Львова для пасажирів з вадами зору. Після перемовин з начальником управління транспорту ЛМР Віктором Щирем та директором ЛКП «Львівелектротранс» Михайлом Сидоровичем дійшли згоди, що до Великодніх свят 2016 року 14 тролейбусів маршруту №13 будуть оснащені зовнішніми голосовими динаміками. Під час нашої зустрічі 6 квітня 2016 року з Михайлом Сидоровичем чітко обумовлено текст, що звучатиме з зовнішнього динаміка над передніми дверима тролейбуса. До речі, динамік не лише нестиме інформацію щодо номера і напрямку маршруту, але й слугуватиме для незрячих на зупинці орієнтиром при посадці в салон», - розповіла виконавчий директор ЛОО ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» Оксана Потимко.

Зусиллями ЛКП «Львівелектротранс» незабаром розпочнеться тестування нової соціальної послуги. Якщо послуга одержить підтримку громади міста, Львівський обласний осередок ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» має намір подати грант до одного з посольств і в партнерстві з управлінням транспорту адаптувати трамваї та тролейбуси для пасажирів з глибокими вадами зору. Це зробить Львів кращим і доступнішим.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ