Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Три дні у дворику Ратуші випікатимуть пампухи

«Родзинкою» цьогорічних зимових свят буде третє «Міське свято Пампуха». Дійство з безліччю пампушків, колядок, конкурсів та святковою кухнею триватиме з 8 до 10 січня у внутрішньому дворику Ратуші, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

Як повідомив керівник управління культури та туризму ЛМР Андрій Сидор, під час свята, протягом трьох днів у дворику Ратуші випікатимуть пампухи. Гості свята матимуть змогу скуштувати пампухи з варенням рози, з чорницею, вишнею, маком та з різним повидлом і навіть з шоколадом.

 

Розпочнеться «Міське свято пампуха» 8 січня різдвяним парадом у центральній частині міста. Парад відбуватиметься о 15.00 год.  в рамках третього «Міського свята Пампуха». Маршрут параду: пл. Ринок - Львівська опера – пр. Свободи – пл. Ринок.

У Різдвяному параді візьмуть участь понад 300 учасників. Центральною частиною міста йтимуть звіздарі, ляльки театру «Воскресіння», висотою понад чотири метри,  громадські організації та близько 20 різних вертепів.

 

В рамках святкування також буде проходити конкурс вертепів. Відтак, перший та другий день міського «Свята Пампуха» будуть проходити як чвертьфінал та півфінал свята. Відбуватимуться конкурси вертепів, коляди та конкурси, пов’язані з пампухами.

10 січня підбиватимуться підсумки, вручатимуться призи переможцям, зокрема, у номінаціях за найсмачніший рецепт, за поїдання пампухів на швидкість.

 

Також 8 січня о 17.00 год. на площі Ринок закружляє «Різдвяна феєрія». Львівський духовний театр «Воскресіння» презентуватиме на площі Ринок вуличну виставу «Різдвяна феєрія». Акторами будуть  ляльки висотою понад 4,5 метра. З кожною такою лялькою буде працювати троє-четверо акторів. Будуть розігруватися сцени з різдвяної шопки, звучатимуть колядки. Крім того, заплановано піротехнічне шоу для сцен з Іродом. Ляльки для вистави виготовляють білоруські художники в Мінську.

 

8 СІЧНЯ (п’ятниця)

 

15:00 – Урочистий різдвяний парад з нагоди відкриття III Міського Свята Пампуха за маршрутом: пл. Ринок – Львівська опера – пл.Ринок

16:00 – Відкриття ІІІ Міського Свята Пампуха в подвір'ї Ратуші, конкурсна програма з поїдання пампухів на швидкість (конкурси між чоловіками, жінками за участю переможців минулих років). Дитячі забави.

16:30 – конкурс міських вертепів

17:30 – Різдвяна коляда за участю фольклорних колективів

18:00 – конкурс міських вертепів

19:00 – Різдвяна коляда, забави

19:30 – Коляда з гуртом "Бурдон"

 

9 СІЧНЯ (субота)

 

14:00 – Колядує вся родина: виступи дитячих колективів, забави для дітвори.

15:30 – конкурс вертепів молодіжних організацій

16:00 – майстер-клас з випікання пампухів, визначення найбільшого та найменшого щойно спеченого пампуха учасників майстер-класу.

16:30 – конкурс вертепів молодіжних організацій

17:30 – Різдвяна коляда за участю хорових колективів

18:00 – виступи театральних студій, конкурси та забави

19:00 – Різдвяна коляда за участю хорових колективів

19:30 – Святковий різдвяний концерт гурту "Перкалаба"

 

10 СІЧНЯ (неділя)

 

13:00 - виступи дитячих колективів, забави для дітвори з особливими потребами.

 14:00 – майстер-клас з виготовлення Різдвяної Звізди.

15:00 – конкурси з присідання з пампухами, конкурс з ліплення та печення пампухів між чоловіками.

16:00 – фінал конкурсу вертепів

17:00 – фінал пампухових конкурсів

17:30 – фінал конкурсу коляди

18:30 – нагородження кращих вертепів третього міського свята Пампуха, проведення лотереї між людьми, що придбали пампухи.

19:30 – святковий концерт від гурту "Файно"

 

Детальніше на сайті www.pampuh.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ