Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Три головні правила вибору ігрового ноутбука

Ноутбуки створюють не тільки для роботи чи навчання. Є окрема категорія лептопів, яку називають ігровою. І якщо ви захоплюєтеся іграми, то такі пристрої – саме те, що вам потрібно.

Однак не варто забувати, що вибір має бути максимально уважний та ретельний.

А для того, щоб ви купили класний і підхожий ігровий ноутбук https://www.foxtrot.com.ua/uk/shop/noutbuki_igrovye.html, і не прогадали, кілька дієвих порад щодо вибору вам точно не завадять.

Отже, що врахувати у першу чергу.

Потужні процесор і відеокарта

Сучасні ігри потребують максимальної продуктивності від ноутбука, а тому зверніть увагу на те, яким чипом і відео картою укомплектований пристрій:

  • Процесор

Вибирайте ноутбуки з процесорами на кшталт Core i7 або i9 від Intel, або Ryzen 7 чи 9 від AMD. Ці «двигуни»  забезпечують належну швидкість обробки даних і багатозадачність, а це дуже важливо для сучасного геймінгу, який є дуже вимогливим.

  • Відеокарта

Одним з кращих варіантів стануть відеокарти серій NVIDIA GeForce RTX 30XX або  ж AMD Radeon RX 6000 і т.д. Це дійсно потужне «залізо», яке забезпечить плавність та високу якість картинки.

«Оперативка» та вбудована пам'ять

Як вже відзначалося, популярні ігри є дуже вибагливими до системного потенціалу ноутбуків. Це стосується і оперативної і вбудованої пам’яті.

Щодо оперативки, потрібний мінімум – 16 Гбайт. Але якщо йдеться про геймінг-процес на максимальних налаштуваннях, краще зупинити свій вибір на 32 ГБ.

З SSD-накопичувачем – та ж історія: чим більше, тим краще. Правило просте: мінімум 512 Гбайт. Щоб, як кажуть, було достатньо місця для зберігання файлів.

Дисплей

Окрім згаданого вище «начиння», важливим параметром для ігрового ноутбука також є і дисплей, зокрема, його роздільна здатність, частота оновлення та діагональ.

Отож, вибирайте лептоп з частотою оновлення від 120 Ггц, щоб мати плавну картинку без «зависань». Зверніть увагу і на діагональ – мінімум 15-17 дюймів з роздільною здатністю від Full HD і до 4К – щоб все виглядало реалістично і чітко.

Підсумок

Купівля потужного ігрового ноутбука — це інвестиція в належний геймінг-процес. Більше того, покупка потужного лептопа – це ще і рішення на перспективу, бо вимоги до ігор щоразу ростуть, тому варто врахувати і такий фактор.

І ще один важливий момент6 віддавайте перевагу рішенням від відомих брендів, купуючи їх тільки в провірених продавців – бо це гарантія якості, надійності та повній відповідності заявленим параметрам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ