Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Триває модернізація приймального відділення Волинської клінічної лікарні

Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
1/6
Роботи з реконструкції відділення екстреної медичної допомоги КП "Волинської обласної клінічної лікарні" Волинської обласної ради наразі у самому розпалі. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі Волинської ОДА.

Аби оглянути якість та темпи їх виконання, до медзакладу сьогодні, 15 грудня 2020-го року, завітали заступник голови облдержадміністрації Ігор Чуліпа та т.в.о. начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Тимощук.

Тут триває розбудова сучасного приймального відділення, яке відповідає європейським стандартам. Наразі тривають внутрішні ремонтні та оздоблювальні роботи, зокрема, вкладається плитка, фарбуються стіни та стеля, тощо. На сьогодні 60 будівельників працюють, не покладаючи рук, аби відділення запрацювало якнайшвидше. Також триває встановлення автономного дизельного генератора додаткового живлення, аби забезпечити  електроенергією приймальне відділення у разі її вимкнення.

Реалізується проєкт в рамках національної програми «Велике будівництво». Зокрема, передбачено будівництво сучасних приймальних відділень європейського зразку в усіх опорних лікарнях  Волинського госпітального округу, в тому числі придбання комп'ютерного томографу.

Так, на сьогодні в області триває реконструкція 7-ми приймальних відділень, загальна кошторисна вартість якої 117 млн 447 тис. 936 грн. З них кошти державного бюджету – 56 млн грн, місцевих бюджетів  - орієнтовно 59 млн грн (залежить від заключених договорів на виконання робіт).

Варто зауважити, що днями за поданням Волинської ОДА Мінрегіон наказом затвердив перерозподіл коштів в сумі 2 млн 150 грн на приймальне відділення Волинської обласної клінічної лікарні. Відтак, вартість робіт з реконструкції приймального відділення Волинської обласної лікарні буде становити 11,65 млн грн, а не 9,5 млн грн, як було заплановано від початку реалізації проекту.

Перерозподіл зумовлений економією коштів на реконструкції інших приймальних відділень області, тож ці кошти додатково спрямували на реконструкцію приймального відділення Волинської ОКЛ.

Наразі рівень освоєння коштів становить 80%.

Окрім цього, відділення екстреної медичної допомоги Волинської обласної клінічної лікарні матиме устаткування і обладнання, яке затверджено МОЗ України для всіх приймальних відділень згідно з проектом "EMERGENCY 2020". Окрім УЗД–апарату, ендоскопічного обладнання, кардіомоніторів, дифібриляторів, апарату ШВЛ та лабораторного обладнання,  для медичного закладу за державні кошти куплений новий комп’ютерний томограф, який сьогодні вже прибув у медзаклад. Його встановлення попередньо планується по завершенню будівельних робіт у січні 2021 року.

Волинській обласній лікарні придбали нового комп’ютерного томографа

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ