Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Триває проект "Доступна Львівщина очима незрячих"

Сьогодні, 25 січня, п'ятдесят осіб з вадами зору зі Львова відправились до Жовкви та Крехова, аби дізнатися про історію та відчути ауру давніх сакрально-архітектурних пам’яток України. Екскурсію організував Львівський обласний фонд соціального захисту і реабілітації сліпих при підтримці Програми розвитку ООН в Україні в рамках спільного проекту «Доступна Львівщина очима незрячих». Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Як розповіла керівник проекту "Доступна Львівщина очима незрячих" Оксана Потимко, це вже не перша подорож членів Фонду: вони встигли відвідати Скит Манявський, Кульчиці, Нагуєвичі, Самбір, Зарваницю, Зимненський монастир, Заглинне, а також Карпатський регіон – Рогатин, Галич, Коломию, Косів, Ворохту, Криворівню, Яремче.

Учасниками екскурсії є діти та дорослі, які мають різні ступені ураження зору. Мандрівку супроводять не лише цікаві "зустрічі" з історичними пам’ятками, але й захоплюючі оповіді про їх минуле та сьогодення.

 Учасники отримали найрізноманітнішу інформацію про Жовківський шлях та події, що відбувалися в цьому регіоні у давні часи. Ознайомив екскурсантів з давньою історією Жовківщини фаховий екскурсовод Богдан Литвин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ