Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Центр Праги заблоковано через протест таксистів проти Uber

У столиці Чехії Празі 12 лютого таксисти, які протестують проти роботи Uber та інших альтернативних фірм, що здійснюють індивідуальні пасажирські перевезення, блокували рух в центральній частині міста, - 112.ua.

У заході взяли участь близько 1000 автомобілів.

Через повільну їзду учасників протесту затори утворилися в самому центі міста на ділянці Рудольфінум (Чеська філармонія) – історичний комплекс Карлові Лазні – Національний театр.

Раніше передбачалося, що таксисти знову спробують заблокувати Європейський проспект і дорогу до столичного аеропорту. Однак цього не сталося – маршрут колони протестувальників водіїв було змінено.

В якийсь момент перевізники заблокували рух міських трамваїв і автобусів.

В акцію втрутилися співробітники празької поліції, що призвело до її швидкого завершення: таксисти почали роз'їжджатися і залишати центр міста після 18:00.

Зазначимо, це була вже третя акція протесту за тиждень. Раніше таксисти також блокували вулиці, протестуючи проти Uber.

Своїми радикальними діями таксисти Праги хочуть змусити мера вирішити проблему з Uber. Водії класичного таксі вимагають, щоб працівники цього сервісу мали такі ж умови роботи, що й вони, наприклад, були зобов'язані використовувати таксометри (лічильники). Пропонується інший варіант: нехай мер доб'ється, щоб таксистів також звільнили від лічильників. У будь-якому випадку, празькі водії таксі хочуть домогтися однакових умов.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ