Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Церква і львів’яни відзначили п’яту річницю візиту Святішого Отця Івана Павла ІІ в Україну

25 червня 2006 року на площі перед Церквою Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові, відбулися святкування з нагоди п’ятої річниці візиту Святішого Отця Івана Павла ІІ в Україну, — повідомили у прес-службі Львівської Архієпархії УГКЦ.
Зокрема, відбулася Архієрейська Божественна Літургія, яку відслужив Високопреосвященний Владика Ігор (Возьняк), Архієпископ Львівський.
«Проголошуючи нам блаженних, Папа вказував нам, що їхнє життя, хоч осоружне світові — знане Богові. Це — наша дорога: і духовних, і мирян. Ми з вами свідками протистоянь представників у нашій владі. Боротьба за посади, взаємні звинувачування одні одних. Часто виступи повні неправди й приховування реальності від виборців.  Це болить у душі, коли згадувати про представників нашої влади, — зазначив у своїй проповіді Владика Ігор (Возьняк). Молімося до Господа, щоб посилав для нас добрих провідників подібних до митрополита Іларіона, полковника Коновальця, митрополита Андрія Шептицького. Я закликаю усіх вас до молитви за наш уряд, за наш народ, за нашу Україну, котрій через століття вдалося здобути певну незалежність, але до правдивої християнської свободи ще потрібно пройти трудний шлях». На Літургії були присутні від 20 до 25 тис. вірних.
По завершенні Літургії відбулося освячення хреста, а ввечері був відслужений молебень до Христа Чоловіколюбця після чого розпочався духовний концерт за участю тріо священиків «Новий час».
Нагадаємо, у червні 2001 року Папа Іван Павло ІІ побував з візитом у нашій державі і Львові зокрема.   Під час перебування у Львові Папа Іван Павло ІІ відслужив на території Львівського іподрому два Богослужіння у римо-католицькому та греко-католицькому обрядах, мав зустріч із молоддю біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові, відслужив Богослужіння в кафедральному костелі Успіння Пресвятої Богородиці РКЦ, архикафедральному соборі святого Юра УГКЦ а також у кафедральному соборі Вірменської церкви у Львові.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ