Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Церква та релігійні організації України не хочуть проводити демонстрацій та акцій протесту проти виходу у світ фільму «Код да Вінчі», щоб не давати йому безкоштовної реклами

Проблему, яка виникла довкола книги та фільму «Код да Вінчі», представники 19 церков та релігійних організацій, що діють в Україні, минулого тижня розглядали на пленарному засіданні Всеукраїнської ради, — про це сьогодні, 6 червня 2006 року, під час прес-конференції у Львові повідомив глава УГКЦ, Блаженніший Любомир Кардинал Гузар.
«Серед людей була пропозиція влаштувати демонстрації біля кінотеатрів, — розповів Блаженніший Любомир Кардинал Гузар. — Проте такий спосіб засудження фільму є лише безплатною рекламою». За його словами, люди повинні самостійно відчувати, що такі фільми на зразок «Код да Вінчі» ображають релігійні традиції, і в них криється зло.
«Все, що ображає релігійні почування віруючих, ми засуджуємо, але робимо це не поіменно, щоб не робити зайвої реклами», — додав глава УГКЦ.
Нагадаємо, що у кінематографії України, як і в усьому світі, з’явився скандальновідомий фільм знятий за романом Дена Брауна «Код да Вінчі». Представники духовенства вважають, що в сюжет фільму лягли вигадані, фантастичні думки автора, які ніяк не підтверджені історично. Фільм антирелігійний і антихристиянський. В ньому автор намагається брутально очернити Христа Спасителя і Його Святу Церкву, свідомо ображаючи релігійні почуття мільйонів Христових учнів у всьому світі. Католики, православні, інші християни, юдеї, мусульмани, всі люди доброї волі обурені його появою у світі – заявляє духовенство.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ