Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Церква з тривогою дивиться на те, що матері залишають своїх дітей і виїжджають на заробітки, — Владика Гліб (Лончина)

Церква з тривогою дивиться на те, що матері залишають своїх дітей і виїжджають на заробітки, — про це сьогодні, 14 червня 2006 року, під час веб-конференції на офіційній веб-сторінці УГКЦ повідомив Владика Гліб (Лончина), Апостольський візитатор для українців греко-католиків Італії, Іспанії і Ірландії.

«З одного боку, можна зрозуміти, чому люди, в тому числі й матері, виїжджають на заробітки, — розповів Владика Гліб (Лончина). — З другого — не можна закривати очей на те, що така розлука приносить велику шкоду дитині, подружжю, Церкві й суспільству. Тому намагаємося підтримувати матерів, які виїхали, щоб зберігали віру й гідність та щоб могли повернутися якнайскоріше до своїх сімей». За його словами, особливою допомогою для матерів є рух «Матері в молитві». Матері збираються зі своїм душпастирем на молитву за своїх дітей і за свої сім’ї, мають при цьому нагоду поспілкуватися з іншими матерями, поділитися своїми турботами, іноді отримати якусь пораду.
«В Україні душпастирям слід особливу увагу приділити дітям, яких матері-батьки виїхали на заробітки, —  наголосив Владика Гліб (Лончина). — Так, ми свідомі того, що це — крапля в морі. Рік 2006 проголошений Роком захисту дитини. Це дає можливість і Церкві, і суспільству замислитися над цими проблемами та шукати їх вирішення. Наша надія — на милосердного Господа, але й ми не можемо скласти руки».
Понад 25 тисяч дітей у Львівській області фактично позбавлені належного виховання, оскільки їхні батьки перебувають за кордоном. Таку цифру назвав сьогодні, 14 червня, під час прес-конференції начальник служби у справах неповнолітніх при ЛОДА Володимир Лис.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ