Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цього року місто прийняло від мешканців 7,7 кг ртуті

Під час безтермінової акції із прийому ртуті від населення, з початку 2021 року місто прийняло від мешканців Львівської міської територіальної громади 7,778 кг ртуті. Також за цей період від містян надійшло 246 звернень щодо здачі ртуті.
Фото ілюстративне

Про це повідомили в міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

Зокрема, в цьому році здали: 163 медичні термометри; 2650 технічних термометрів (саме їх вилучили із підвалу на вул. Стецька, 11); 3 тонометри медичних та 1 інший ртутовмісний прилад.

"Для запобігання можливих розливів металевої ртуті в приміщеннях мешканців, адміністративних, лікувальних і навчальних закладах та території громади, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради з 2010 року розпочало тимчасову акцію щодо безоплатного збору від населення металевої ртуті та ртутовмісних приладів з подальшою їх здачею на утилізацією. Упродовж останнього десятиліття до управління звертаються мешканці міста Львова та Львівської області щодо здачі металевої ртуті, різного роду ртутовмісних приладів (термометрів, приладів для вимірювання артеріального тиску тощо)", - зазначають у міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

Мерія вкотре закликає не викидати прилади з вмістом ртуті у смітник, а здавати на утилізацію. Адже пари цієї речовини та її сполуки дуже отруйні.

Ртуть від населення в будь-яких місткостях приймають у робочі дні з понеділка до четверга кожного тижня з 09:00 до 16:00, у п'ятницю — з 9:00 до 15:30 за адресою м. Львів, вул. Донецька, 7, каб. № 201 (другий поверх).

У разі виникнення запитань та отримання детальнішої інформації, просять звертатися за телефонами 297−51−10, 297−51−08.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ