Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Цього року Львів реалізував 73 млн. грн. від приватизації комунального майна

Місту вигідно продавати комунальне майно на аукціоні. Це в рази збільшує надходження до міського бюджету та робить процес приватизації прозорим, відкритим, виключає корупційну складову. Відтак, цього року місто реалізувало 73 млн. грн. від приватизації комунального майна. Повідомила прес-служба ЛМР.

«З кожним роком зростає кількість учасників аукціонів з продажу приміщень, що сприяє збільшенню ціни, залежно від ринкового попиту, збільшенню поступлень коштів у 2-4 рази, порівняно зі стартовою ціною продажу об’єктів.

Тому управління комунальної власності всіляко намагається збільшити кількість об’єктів, які будуть продаватися шляхом аукціону.

Як один з дуже вдалих аукціонів – це продаж нежитлових приміщень на вул. Дорошенка, 36, де стартова ціна була 1,99 млн. грн. Участь у придбанні цього об’єкту взяло 12 учасників і в результаті аукціону приміщення продали за 8,66 млн. грн., тобто за вищою ціною у 4,4 рази», - розповідає начальник управління комунальної власності ЛМР Інна Свистун.

Суттєве збільшення вартості об’єкта приватизації принесло проведення аукціону нежитлового приміщення 1-го поверху на вул. Староєврейській, 26, площею 11,3 кв. м. Під час аукціону стартова ціна продажу 549 840 грн. виросла до 2 585 000 грн. Таким чином, за результатами конкуренції 18 учасників аукціону, ціна продажу приміщення виросла у 5 разів, а ціна одного метра квадратного була зафіксована на рівні 10 тис. доларів США (у гривневому еквіваленті).

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ