Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цього року на Львівщині набагато кращий підхід до формування Перспективного плану

У Львівській облраді під час круглого столу, який відбувся сьогодні, 2 листопада, обговорили питання підготовки та затвердження Перспективного плану Львівщини, заслухали думки експертів та аналітиків громадських організацій щодо формування спроможних територіальних громад. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Участь у заході взяли провідний експерт в галузі децентралізації Юрій Ганущак, заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк, перший заступник ЛОДА Ростислав Замлинський, експерти, науковці та аналітики, які працюють у сфері децентралізації.

«Я приємно вражений, що Львівщина починає працювати над помилками. Бо той Перспективний план, який був у минулому році – неприпустимий. Спроможність об’єднання має визначатися не лише самими жителями чи керівництвом, а й державою відповідно до певних критерій, які є визначеними у методиці. Зараз керівництво обласної адміністрації та ради дуже ретельно вивчили цей досвід, методику. Як результат: цього року  набагато зважений підхід до формування Перспективного плану. Всі розуміють, що якщо буде інакше, то Львівщина взагалі програє конкуренту боротьбу пов’язану з іншими областями», - зазначив Юрій Ганущак.

Нагадаємо, депутати облради уже проголосували «ЗА» Перспективний план Львівщини в частині Мостиського, Старосамбірського, Жидачівського, Яворівського, Жовківського, Городоцького, Радехівського, Миколаївського, Бродівського, Самбірського районів. Тепер їх передадуть до Кабінету Міністрів України для прийняття відповідного рішення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ