Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Цього тижня розпочнуть облаштовувати додаткові ліжка у медзакладах Львова

Сьогодні міська комісія із надзвичайних ситуацій затвердила кількість додаткових ліжкомісць для лікування хворих на коронавірус, які облаштують найперше. Наразі йдеться по 366 ліжок у 5 медичних закладах міста. Тож до кінця тижня розпочнуть ремонтні роботи й підведення кисню. Про це повідомили 16 березня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.
Фото ЛМР

Зокрема, додаткові ліжка розгорнуть на базі таких медичних закладів:

— амбулаторного відділення, що розташоване у 8-й лікарні — 36 ліжок;

— 2-го поліклінічного відділення на вул. Мазепи — 150 ліжок;

— 4-ї поліклініки на просп. Червоної Калини — 60 ліжок;

— 2-ї поліклініки на вул. Симоненка — 70 ліжок;

— 10-ї клінічної лікарні на вул. Бой-Желенського — 50 ліжок.

"Зберігається ріст захворюваності, і сьогодні на комісії з питань надзвичайних ситуацій ми акцептували рішення комісії, яка була створена сесією міської ради про тимчасові ліжка. У 8-й лікарні ми вивільнили поліклініку, яка має можливість розмістити 36 ліжок. У поліклініці на вул. Мазепи — 150 ліжок, у поліклініці на вул. Симоненка плануємо розмістити 70 місць, у поліклініці на просп. Червоної Калини — 60 і ще 50 — на вул. Бой-Желенського. Тобто разом 366. Але нам треба мінімум вийти на 700. Також рішенням комісії ми чітко дали позицію медичному коледжу, який працює в лікарні швидкої допомоги, і медичному університету, щоб вони тимчасово звільнили свої кабінети, щоб там також ми могли розміщувати ліжка для хворих. Динаміка непроста, рішення дуже непрості. Сьогодні мав годинну розмову з працівниками поліклініки на вул. Мазепи, звичайно, люди розуміють складність ситуації, але основою є життя людей. Тому ми і в подальшому будемо приймати непрості рішення. Такий сьогодні час.

Цих 366 ліжок фізично треба облаштувати, підвести кисень. Там будуть хворі з легкою формою захворюваності, але коли буде критична ситуація, там буде повноцінна лікарня. Ми маємо резерв 1300 ліжок, з яких на сьогодні зайнято 652, але ріст захворюваності збільшується. Дай Бог, щоб ці нові локації були зроблені, і там не було хворих. Але ми повинні прогнозувати ситуацію і приймати відповідні рішення в інтересах громадян міста Львова.

Садовий: Сьогодні ми стоїмо перед питанням повного локдауну

Завтра ми ще маємо провести засідання виконавчого комітету, бо ж на це все треба ще виділяти кошти, і фактично з четверга можна буде приступати до першої фази ремонтних робіт. Найперше — це підведення кисню. В нас сьогодні багато приміщень також є в ремонті у лікарні швидкої допомоги. Також ми оглядаємо й інші приміщення, комісія їх вивчає, і буде приймати подальші рішення", — прокоментував під час брифінгу мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, медики фіксують різке збільшення кількості нових захворювань на Covid-19 та, зокрема, велику кількість важких госпіталізацій. Тож місто працює над тим, аби вже до кінця березня на базі міських медичних закладів розгорнути додаткових 700 ліжок з доступом до кисню.

На Львівщині за добу підтвердили 1065 випадків COVID-19

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ