Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цього тижня у Львові безплатно вакцинують тварин від сказу. Деталі

За перші три дні на шести локаціях у Галицькому районі Львова мобільні бригади провакцинували вже понад півтори сотні тварин: собак та котів. Ветеринари наголошують, що щорічна вакцинація домашніх тварин є обов’язковою. Про це інформує ЛМР.

Фото ілюстративне: shutterstock

Зробити безплатне профілактичне щеплення своєму улюбленцю можна до 8 березня.

На шести локаціях у Галицькому районі Львова працівники Львівської міської державної лікарні ветеринарної медицини безплатно вакцинують собак та котів від сказу. Ветеринари працюють за графіком у визначені години.  

«Із 28 лютого наші мобільні бригади проводять безплатну вакцинацію собак і котів на 6 локаціях у місті. Так, за три дні – 28, 29 лютого і 1 березня було провакциновано 151 тварину – це 133 собаки і 18 котів. Впродовж цього тижня наші бригади також будуть працювати на тих самих локаціях. Відтак закликаю мешканців скористатися цією послугою і захистити своїх улюбленців від ймовірності захворіти на сказ», – розповів Михайло Пуківський, координатор роботи бригад з вакцинації, керівник Львівської міської державної лікарні ветеринарної медицини.

Зазначимо, що вакцинацію проводять вакциною «Rabistar red» у спеціально обладнаних пересувних медичних пунктах. Медики наголошують, що згідно із чинним законодавством України, щорічна вакцинація домашніх тварин є обов’язковою. А щеплення від сказу залишається єдиним засобом запобігання цьому смертельному захворюванню.

Локації та години роботи мобільних бригад з вакцинації

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 22 лютого у ЛКП «Лев» померла виловлена напередодні на вул. Гоголя собака. Лабораторна експертиза показала, що причиною смерті був сказ. ЛКП «Лев» закрили на карантин на 60 днів, а також ввели 5-кілометрову карантинну зону довкола місця відлову собаки, тобто вулиці Гоголя.

У ЛКП «Лев» запровадили карантин через сказ у собаки

Відтак власникам домашніх тварин наполегливо рекомендують поновити, або якщо не було, то провести вакцинацію від сказу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ