Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цьогоріч у Львові вкрали майже 600 дощоприймачів та люків: кому начуватись?

Сьогодні, 12 липня, депутати Львівської міської ради проголосували за рішення, яке передбачає щомісячну перевірку пунктів приймання металобрухту, повідомила кореспондентка Гал-інфо з сесійної зали.

Внаслідок крадіжки майже 600 дощоприймачів місто зазнало майже півмільйонних збитків, адже встановлення нових решіток коштуватиме 488 тис. грн.

Також, за словами директора юридичного департаменту Гелени Пайонкевич, подібні крадіжки не лише завдають шкоди бюджету міста, а й становлять загрозу для безпечного пересування пішоходів та власників автомобілів, що може мати наслідком завдання шкоди життю та здоров’ю мешканців і гостей міста.

На думку ініціаторів рішення, причинами вчинення зазначених крадіжок можуть слугувати широка мережа нелегальних пунктів заготівлі металобрухту та відсутність контролю за їх діяльністю. Тому, згідно з прийнятим рішенням, надалі у Львові перевірятимуть легальність пунктів прийому брухту чорних та кольорових металів. Для цього львівські райадміністрації до 1 серпня повинні створити робочі групи, які проводитимуть щомісячні перевірки відповідних пунктів здачі металу.

Відповідно до рішення, до складу спеціальних груп увійдуть представники районних адміністрацій, управління земельних ресурсів департаменту містобудування, департаменту економічного розвитку, ЛКП «Муніципальна варта», Нацполіції та ДСНС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ