Як повідомили у прес-службі Центру громадського здоров’я, з початку року і станом на 15 липня в Україні зафіксовано 40 випадків ботулізму, з них двоє дітей віком 9 і 13 років. Двоє людей померли.
Вживання виготовлених у домашніх умовах консервів, в'яленої, копченої, солоної риби й інших продуктів харчування, придбаних в місцях несанкціонованої торгівлі, може призвести до захворювання на ботулізм.
Ботулізм — це тяжке харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, що містять ботулотоксини.
Найкращий спосіб захистити своє здоров'я — утримуватися від споживання їжі, про якість якої споживачу достеменно невідомо.
Центр громадського здоров’я України закликає українців відповідально ставитися до свого здоров'я і не споживати в'ялену, солену та консервовану рибу, консерви або вироби з м'яса без належної термообробки.
Детальніше про ботулізм за посиланням.
Нагадаємо, як писало Гал-інфо, на Волині зареєстровано перший цьогоріч випадок хвороби Лайма.