Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЦВК пустила "Опоблок" на вибори до Харківської облради

Центральна виборча комісія на засіданні 18 жовтня зареєструвала список "Опозиційного блоку" на вибори до Харківської облради. Про це повідомляється на сайті ЦВК.

Кандидатами в депутати обласної ради стали 105 осіб зі списку регіональної організації "Опоблоку". При цьому першому номеру списку Михайлу Добкіну, а також ще двом особам (Гнєзділова і Кобзар) у реєстрації відмовлено.

Нагадаємо, раніше Харківська обласна виборча комісія відмовилася реєструвати список "Опоблоку". У відповідь ЦВК розпустила комісію. Однак новий склад облвиборчкому теж відмовив партії в реєстрації. Причиною відмови стали проблеми з реєстрацією регіонального відділення "Опоблоку" в Мін'юсті.

Після цього Центрвиборчком вирішив сам розглянути документи кандидатів від "Опоблоку" на реєстрацію, скориставшись нормою закону "Про місцеві вибори". Ця норма передбачає, що ЦВК може за власною ініціативою у разі ухвалення територіальною виборчою комісією незаконного рішення або її бездіяльності скасувати таке рішення та/або ухвалити відповідне рішення.

Також Центрвиброрчком звернувся у Генеральну прокуратуру з проханням вивчити законність дій Харківського облвиборчкому.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ