Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЦВК вирішив зареєструвати партію Саакашвілі

Центральна виборча комісія ухвалила рішення про реєстрацію партії "Рух Нових Сил" екс-президента Грузії, екс-глави Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі на позачергових парламентських виборах, що відбудуться 21 липня.

Про це за підсумком засідання ЦВК повідомили у прес-службі РНС. 

"На засіданні ЦВК постановили зареєструвати "Рух Нових Сил" Саакашівілі у багатомандатному та одномандатних виборчих округах для участі у позачергових виборах до Верховної Ради України", - йдеться у повідомленні. 

Також ЦВК зареєструвала представника партії "РНС" у Центральній виборчій комісії.

У прес-службі Саакашвілі УП повідомили, що 30 червня на засіданні ЦВК відбудеться жеребкування, в ході якого партії "РНС" буде присвоєно номер у виборчому бюлетені. 

"На засіданні ЦВК ухвалено рішення про реєстрацію списку кандидатів від РНС (88 осіб) та 9 кандидатів в одномандатних виборчих округах", - повідомив адвокат РНС Павло Богомазов. 

Він уточнив, що документи про реєстрацію кандидатів будуть надані представнику РНС 30 червня. 

"Питання, чи буде проведено повторне жеребкування щодо номерів партій у бюлетені,  буде розглянуто ЦВК 30 червня о 12:00. "Рух нових сил" буде наполягати на повторному жеребкуванні з дотриманням норм законодавства", - повідомив Богомазов. 

Нагадаємо, що 23 червня ЦВК відмовила у реєстрації кандидатам від партії "Рух нових сил".

Саакашвілі пов'язав недопуск на вибори з п’ятим президентом Петром Порошенком.

25 червня Шостий апеляційний адмінсуд Києва підтримав оскарження командою партії Саакашвілі відмови ЦВК зареєструвати список політсили на виборах.

В ніч на 29 червня Касаційний адмінсуд у складі Верховного Суду відхилив апеляційну скаргу ЦВК щодо реєстрації кандидатів у нардепи від партії Саакашвілі, зобов'язавши ЦВК повторно розглянути документи партії, надані на реєстрацію для участі у позачергових парламентських виборах.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ