Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цимбалюк: Шухевич – справжній герой України, справжній генерал

На Львівщині вшанували пам'ять генерал-хорунжого, Головного Командира УПА Романа Шухевича. У Білогорщі відбулися урочистості з нагоди річниці з дня його загибелі. У заході взяли участь представники влади та громадських організацій. Вшанував Головного Командира УПА і голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

Губернатор Львівщини, зокрема, поклав квіти до пам'ятника Роману Шухевичу. «Сьогодні ми згадуємо і вшановуємо справжнього героя України, справжнього генерала Романа Шухевича, - наголосив Михайло Цимбалюк. – У цей день в 1950 році також була весна і він теж хотів жити. Але свідомо віддав своє життя за Україну і її майбутнє. Перед такими особистостями ми повинні низько схиляти голову».

У відзначенні річниці з дня смерті Головного Командира УПА Романа Шухевича взяв участь і його син Юрій Шухевич. Він наголосив, що шлях до визнання батька був важким. «Люди не сміли навіть вимовити його ім'я, - розповів він. – Лише 21 рік тому на цьому місці вперше відправили панахиду. Держава довго недооцінювала Романа Шухевича. Лише недавно його і Степана Бандеру визнали героями України».

Після урочистого віче губернатор Львівщини Михайло Цимбалюк оглянув музей Романа Шухевича. Він подарував закладу книгу почесних гостей. Перший запис у ній зробив син генерал-хорунжого Юрій Шухевич, а другий – голова ЛОДА. «Такі музеї відтворюють реальну ситуацію того часу, на них можна виховувати покоління молодих. Сюди мають приїжджати люди, яким треба скласти бачення України. І Бандера і Шухевич стали героями України. На їхньому подвигу виховане ціле покоління українців і ще не одне буде виховане. Тому для народу вони є і будуть героями», - підсумував голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк.

Роман Шухевич загинув 5 березня 1950 року у підпільній квартирі у с. Білогорща в бою з окупантами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ