Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тука: повернути луганську частину Донбасу буде набагато простіше, ніж донецьку

У Луганській області люди в цілому краще ставляться до України і нинішньої влади, ніж у Донецькій.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це заявив заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука в інтерв'ю виданню "Гордон".

"Жителі Луганської області такі ж українці і настільки ж українці, як і кияни. Все інше - міфи і штампи. Коли мене президент на вертольоті "викинув" у Сєверодонецьку, я перший час, поки не було службової машини й охорони, ходив на роботу з готелю пішки і, скажу чесно, коли повертався у вечірній час, відчував себе дуже незатишно. Я весь час чекав, що мені в спину щось застромлять сепаратисти. Але ці відчуття минули. Там не стільки сепаратизму, як нам здається з Києва. Я упевнений, нам буде набагато простіше повернути луганську частину Донбасу, ніж донецьку. Тому що люди в Луганській області до української влади ставляться лояльніше", - сказав він.

"Просто там багато людей - жертв пропаганди з приводу "карателів", "бандерівців", "фашистів", "розіпнутих хлопчиків" та іншої подібної маячні. У чому причина, я зрозумів, коли побачив результати одного дослідження: 84% жителів області ніколи за все своє життя не покидали територію компактного місця проживання, а 93% ніколи не виїжджали за межі України. Ми живемо в суспільстві, розбитому на безліч дрібних закритих спільнот. А ними досить легко маніпулювати", - наголосив чиновник.

"Яскравий приклад. Минулого літа ми відправили дітей зі Станично-Луганського району на відпочинок у Західну Україну. Група на 35 дітей. На перший заїзд знайшли всього 9 охочих. Дорослі люди реально боялися відпускати своїх дітей. На другий заїзд на 35 місць було стільки ж охочих. З них 7 сімей вирішили залишитися в Західній Україні. А на третій заїзд на 35 місць було 53 охочих. Ось така динаміка. Тобто найкраща агітація - особистий досвід, власні відчуття, очі й вуха", - заявив Тука.

"Ми відправили групу школярів на навчання на рік у Литву. Я попросив організувати скайп-конференцію з ними. Ішов (чесно кажучи, у мене коліна тремтіли) і побоювався побачити дітей, які скиглять. Все-таки це не студенти, а школярі, вони потрапили в інше мовне і культурне середовище, відірвані від батьків. Коли загорівся здоровенний монітор, я побачив задоволені усміхнені фізіономії. І зрозумів: коли ця пацанва повернеться, їх уже ніхто не змусить волати: "Путін, прийди". Вони не повірять у будь-яку страшилку про криваве НАТО", - сказав заступник міністра.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ