Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Туреччина відправила додаткові війська на кордон з Сирією

Туреччина відправила підкріплення до свого кордону з Сирією – зокрема, у цей район направили близько 100 транспортних засобів, включаючи навісні пікапи і зброю.

Про це у неділю повідомило турецьке агентство DHA, інформує Reuters.

Посилена військова активність у цьому районі відбувається за кілька днів після того, як президент Ердоган заявив, що Туреччина відкладе заплановану військову операцію проти курдських Загонів народної оборони в північній частині Сирії після того, як США вирішили вивести війська з Сирії.

До складу турецької колони, яка вирушила в прикордонний район Кіліс у південній провінції Хатай, входили танки, гаубиці, кулемети і автобуси з бійцями.

Частина військового обладнання і особового складу повинна бути розміщена на постах уздовж кордону, у той час як частина перейшла кордон та увійшла до Сирії через район Ельбейлі.

Ельбейлі розташований за 45 кілометрів від північного сирійського міста Манбідж, яке було головним каталізатором напруги між Анкарою і Вашингтоном. У червні союзники по НАТО досягли угоди, згідно з якою курдські Загони народної оборони повинні бути витіснена з регіону. Туреччина поскаржилася, що "дорожня карта" з виконання домовленостей була відкладена.

Ердоган заявив у п'ятницю, що Туреччина візьме на себе боротьбу з бойовиками "Ісламської держави" в Сирії у той час, як Сполучені Штати виводять свої війська. Він додав, що запланована військова операція буде націлена і проти "Ісламської держави", і проти курдів.

Анкара вважає, що підтримувані США курдські Загони народної оборони є терористичною організацією.

Туреччина провела дві військові операції в Сирії проти курдів та "Ісламської держави".

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ