Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Туреччина збила невідомий літак біля кордону з Сирією

Турецька армія заявила, що авіація держави збила невідомий літак у своєму аеропросторі біля сирійського кордону.

У заяві Генштабу Туреччини йдеться, що ранком 16 жовтня біля кордону Сирії та Туреччини радари виявили літак невізначеної належності.

ВПС країни тричі попередили літак про незаконне перебування у авіапросторі Туреччини.

"Після цього наші літаки, що патрулювали кордон, у межак правил реагування на загрози відкрили вогонь та збили літак", - стверджує заява.

У жовтні Туреччина заявляла про неодноразове порушення російськими літаками авіапростору країни. Російська авіація 30 вересня почала військову операцію у Сирії.

Москва раніше звинуватила Альянс у використанні «випадкової» появи літаків РФ у авіапросторі Туреччини для інформаційної війни проти Росії. НАТО ж заявило, що не приймає пояснення Москви про випадковість, звинувативши РФ у відправленні наземних сил до Сирії.

***

Російський військовий літак порушив повітряний простір Туреччини 3 жовтня в районі сирійсько-турецького кордону. На перехоплення літака були підняті два винищувачі F-16 ВПС Туреччини.

Туреччина також висловила офіційний протест Сергію Лаврову, міністру закордонних справ Росії, в якому повідомила, що буде консультуватися із союзниками по НАТО про наслідки інциденту.

hromadske.tv

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ