Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тимошенко подякувала інтелігенції

Лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, що представники української інтелігенції своєю заявою проти політичних репресій продемонстрували свою патріотичну позицію та небайдужість до майбутнього України. Про це повідомив сайт Тимошенко.

"Сьогодні Ваш патріотичний голос почула вся Україна. Ви відкрито і сміливо засвідчили, що людська гідність не гнеться, що справжній інтелект не плазує перед владою. Ви ще раз підтвердили, що українська нація незнищенна, що наш народ здолає будь-які минущі труднощі, здобуде свободу і гідне майбуття... Сорока шести мільйонам українців не варто боятися", - сказала Юлія Тимошенко у своєму зверненні до представників української інтелігенції.

Лідер партії "Батьківщина" також подякувала за підтримку. "Щиро дякую за мужній громадянський вчинок — підтримку і скріплення власним підписом заяви представників української інтелігенції та громадських діячів проти розгортання політичних репресій в Україні. Я високо ціную вашу підтримку, внесок у збереження демократії та свободи у нашій країні. Знаю, що ви виступили не тільки за мене… Ви встали на захист демократії, загальнолюдських і європейських цінностей, незалежності України", - переконана екс-прем'єр.

Як відомо, в грудні 2010 року десятки представників української інтелігенції виступили із відкритим зверненням до Віктора Януковича проти політичних репресій, на захист Юлії Тимошенко. Звернення, зокрема, підписали Юрій Андрухович, Дмитро Гнатюк, Богдан Горинь, Лариса Денисенко, Іван Дзюба, Ірена Карпа, Левко Лук’яненко, Анатолій Мокренко, Марія Матіос, Юрій Мушкетик, Раїса Недашківська, Василь Овсієнко, Дмитро Павличко, Мирослав Попович, Ірен Роздобудько, Валерій Шевчук, Василь Шкляр, Юрій Щербак, Ігор Юхновський.

"15 грудня 2010 року демократія в Україні зазнала жорстокого удару. Це дата, з якої політичні переслідування набрали якісно нового значення і загрозливого розмаху. Свобода розтоптана, диктатура Партії регіонів показала своє справжнє обличчя. Досі команда Януковича намагалась залякати опозицію та громадянське суспільство тихими репресіями та арештами. А тепер, коли Генеральна прокуратура пред’явила звинувачення з підпискою про невиїзд голові партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, людині, що за неї на президентських виборах проголосувало дванадцять мільйонів громадян України, влада продемонструвала зухвалий намір остаточно знищити реальну опозицію, перейти до авторитарного правління в державі", - наголошувалося у зверненні представників інтелігенції.

На їх думку, очевидними є абсурдність і політична вмотивованість звинувачення, висунутого лідеру партії "Батьківщина". "Кримінальна справа проти Юлії Тимошенко побудована тільки на тому, що начебто вона у розпал економічної кризи використала для виплати пенсій кошти від квот за викиди парникових газів. І хоча Державне казначейство підтверджує, що всі ці кошти до останньої копійки досі залишаються на його рахунках, влада погрожує Тимошенко позбавленням волі на строк від 7 до 10 років", - зазначалось у зверненні.

Представники української інтелігенції вимагали від Віктора Януковича негайно "покласти край політичним репресіям, позбутися депутатів-бандитів зі свого оточення, забезпечити збереження демократії, дотримання законності та прав людини у країні", а також припинити політичні переслідування Юлії Тимошенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ