Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Тиск на УГКЦ - це насамперед тиск на людей, а вони і є тими, з кого складається Церква, - заява ЛОО "Батьківщина"

"Влада всіма методами намагається залякати українське суспільство і не гребує найбрутальнішими методами – фізичними та духовними. Тиск на УГКЦ - це насамперед тиск на людей, а вони і є тими, з кого складається Церква. Про це йдеться в заяві Львівської обласної партійної організації ВО "Батьківщина". Повідомила прес-служба Львівської обласної партійної організації ВО "Батьківщина"

Далі у повідомленні сказано: "Духовні наставники багатьох конфесій на Майданах країни підтримують молитвою всіх, хто її потребує, як робили це завжди і жодні погрози чи заборони не ставали перешкодою.

Радянська влада, віднімаючи можливість вільно молитись, переслідувала одне – відняти віру, поселити у душах страх, зневіру і примусити забути - що таке свобода. Сьогодні, на жаль, ми бачимо такі самі прояви.

Сьогодні Церква, на відміну від влади, є тією інституцією, яка дійсно служить народові, підтримує його найціннішим – молитвою. Церква, на відміну від влади, не ділить людей за жодною ознакою.

Брутальні дії влади, окремих чиновників, а ще більше абсурдні пояснення таких дій з боку очільників Мінкультури, є наругою над релігійними почуттями людей.

Вважаємо, що такі дії роблять з Мінкультури ще один каральний загін поряд з МВС, ГПУ, судами в Україні.

Нагадаємо чиновникам з Мінкультурислава Митрополита Андрея Шептицького - "Любіть Бога, шануйте церкву і несіть в своєму серці Україну".

Церква завжди буде зі своєю нацією, а нація з Церквою!"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ