Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Титул «Шляхетна львівська родина» присвоєно родині Купчинських

Титул «Шляхетна львівська родина» присвоєно родині Купчинських. Сьогодні, 7 травня, з нагоди 760-річчя Львова під час Урочистих зборів міський голова Львова Андрій Садовий відзначив родину вчених Купчинських.
Фото - прес-служба Львівської міської ради.

Додамо, що звання «Шляхетної Львівської родини» щорічно  присвоюють  за вагомий внесок кількох поколінь у розвиток наукового, духовного і культурного середовища міста, а також збереження і поширення високих моральних цінностей у суспільстві.

Вітання приймав голова родини, науковець Олег Антонович Купчинський. Він подякував за таку високу оцінку досягнень його родини та наголосив, що отримав продовження у своїх дітях та племінниках, які також займаються наукою та освітою.

Довідка Львівської міської ради:

Купчинський Олег Антонович (нар.18.05.1934р.) – український вчений, кандидат філологічних наук, доктор історичних наук, педагог. Нинішній голова Наукового товариства ім.Шевченка (НТШ) в Україні, відповідальний редактор «Вісника НТШ» та «Записок НТШ», член Української вільної академії наук, почесний член Українського геральдичного товариства, викладач (впродовж кількох років викладав спеціальні курси у Львівському національному університеті та в Українському католицькому університеті. Учень І. Крип’якевича та Л. Гумецької. Входив до ініціативної групи львівських учених з відновлення Наукового товариства ім. Шевченка у Львові, став співавтором Статуту НТШ.

До кола наукових зацікавлень О.Купчинського належать історія, філологія, етнологія, архівознавство і спеціальні дисципліни. Його науковий доробок налічує понад 500 наукових, науково-популярних і редакційних праць.

Донька – Купчинська Зоряна Олегівна, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови Львівського національного університету ім.І.Франка. Коло наукових інтересів: ойконімія та антропонімія української мови.

Донька – Купчинська Лариса Олегівна, доцент кафедри філософії мистецтв, кандидат мистецтвознавства. Автор багатьох публікацій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ